Agenda

Jeugdland Ridderkerk 2019

Nog 2 maanden en het is zover: Jeugdland Ridderkerk 2019. Vanaf dinsdag 27 augustus tot en met vrijdag 30 augustus gaat het weer gebeuren in sporthal “De Fakkel”. Dagelijks van 9.30 uur tot 16.00 uur kan er weer geknutseld en gespeeld worden. Alleen op vrijdag stopt het een half uurtje eerder, dus om 15.30. Dit in verband met het afbreken en opruimen.

De kleintjes vonden het prachtig vorig jaar, een heuse draaimolen. Daarom zal die er ook dit jaar weer zijn. De speciaal voor de kleinere bezoekers gecreëerde hoek wordt gevuld met speelgoed, poppen en kinderwagens, een draaimolen en een springkussen.

Op knutselgebied zijn er weer diverse nieuwe onderdelen. Zonder alles al te verklappen wordt er vast verteld dat er zelf zonnekleppen en sleutelhangers gevuld met gekleurd zand gemaakt kunnen worden. Dit alles naast de vele vertrouwde knutsel activiteiten zoals bloemschikken, figuurzagen, tattoo’s, modelbouw en vogelhuisjes timmeren.

Voor de smulpapen en jonge koks is er dit jaar ook iets speciaals. Jullie gaan zelf je eigen pizza maken, versieren en bakken. Dat wordt smullen geblazen.

In het midden van de hal mag de stormbaan natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar een geheel nieuwe de “take out stormbaan”: klauteren, klimmen en glijden.

Tuurlijk zijn er ook de vaste bewegingsonderdelen zoals Bungee, digidance, rollerbank-fietsen, sweeper. Terug van weggeweest is dit jaar het “surfboard”. Wie bewaard het best zijn evenwicht en blijft het langst staan. De aquarollers zijn weer aanwezig dus er kan weer in het zwembad over water gelopen kan worden.

Digidance

Afhankelijk van het weer en de drukte wordt er bekeken of er nog enkele dagen een extra buitenactiviteit komt in de vorm van klimwand of lasergame.

De jaarlijkse finale Ridderkerks kampioenschap 4 op ’n rij staat op vrijdag weer op het program. Gedurende de hele dag zijn er voorrondes waarna ’s-middags de winnaars in de finale gaan uitvechten wie de prachtige beker gaat winnen en zich een jaar lang Kampioen van Ridderkerk mag noemen.

Kortom het belooft weer een spectaculaire week te worden waar voor een ieder wat te doen en te beleven valt. Het blijft tenslotte een speel en doe week voor de jeugd van Ridderkerk van 4 tot 12 jaar. De organisatie is er eigenlijk best trots op dat dit allemaal nog steeds aangeboden kan worden voor € 2,50 per dag of € 7.50 voor 4-dagen.

Per dag heeft de werkgroep 40 á 50 medewerkers nodig voor de begeleiding van de kinderen op de diverse onderdelen. Dus ouders, hebt u nog wat tijd over, meldt u aan. Voor informatie kunt u bellen met Gerard Sluimers, tel.: 06 381 165 20. Doe dit alstublieft wel tijdig zodat er de dit jaar vereiste VOG (verklaring omtrent gedrag) nog voor u aangevraagd kan worden.