Jeugdland Ridderkerk 2022

Vanaf dinsdag 16 augustus tot en met vrijdag 19 augustus 2022 gaat het weer gebeuren in sporthal “De Fakkel”. Dagelijks van 9.30 uur tot 16.00 uur kan er geknutseld en gespeeld worden. Alleen op vrijdag wordt een half uurtje eerder gestopt, dus om 15.30. Dit in verband met het afbreken en opruimen.

Ook dit jaar is er een hoek ingericht voor de kleintjes tot en met 6 jaar. Deze speciaal voor de kleinere bezoekers gecreëerde hoek wordt gevuld met speelgoed, lego, poppen en kinderwagens, een draaimolen en een springkussen.

Op knutselgebied zijn er weer diverse nieuwe onderdelen. Zoals krimpey- en foamkleisleutelhangers en glashangers kunnen gemaakt worden. Dit alles naast de vele vertrouwde knutsel activiteiten zoals bloemschikken, figuurzagen, tattoo’s, modelbouw, vogelhuisjes timmeren en memoblokken versieren .

Ook aan de smulpapen en jonge koks is dit jaar weer gedacht. Zij gaan zelf je eigen appelflap of pizza maken en bakken of cupcakes versieren . Dat wordt smullen geblazen.

In het midden van de hal mag de stormbaan natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar de “take out stormbaan”. Zoals je ziet klauteren, klimmen en glijden.

Natuurlijk zijn er ook de vaste bewegingsonderdelen zoals Bungee, digidance, rollerbank-fietsen, sweeper en buiten ontbreekt ook de klimwand niet. Ook is op dinsdag en woensdag een workshop dansen onder leiding van Michelle van Upstairs. Zolang het buitenzwembad geopend is, kan er in het binnenbad weer over water gelopen worden in de aquarollers.

De jaarlijkse finale Ridderkerks kampioenschap 4 op’n rij staat op vrijdag weer op het programma. Gedurende de hele dag zijn er voorrondes waarna ’s middags de winnaars in de finale gaan uitvechten wie de prachtige beker gaat winnen en zich een jaar lang Kampioen van Ridderkerk mag noemen.

Kort om het belooft weer een spectaculaire week te worden waar voor een ieder wat te doen en te beleven valt. Het blijft tenslotte een speel en doe week voor de jeugd van Ridderkerk van 4 tot 12 jaar. De organisatie is er eigenlijk best trots op dat dit allemaal nog steeds aangeboden kan worden voor € 2,50 per dag of € 7.50 voor 4-dagen. Dit jaar kan er aan de kassa van jeugdland ook gepind worden.

U kunt uw kinderen met een gerust hart alleen laten op Jeugdland, zij zullen zich uitstekend vermaken. Mocht u echter toch bij uw kind willen blijven dan dient ook u € 2,50 p.p. entree te betalen.

Foto’s: Erik Jonkman