Jubileumconcert Met Hart en Stem in Singelkerk

Zangvereniging Met Hart en Stem uit Ridderkerk-Slikkerveer bestaat 50 jaar. Op 23 maart zal een jubileumconcert gehouden worden in de Singelkerk in Ridderkerk, dat om 19.45 uur begint. Zo’n 120 Met hart en stem-mers van vroeger en nu zingen mee.

Voor deze gelegenheid is de cantate ‘Meer dan overwinnaars’ ingestudeerd. Dit muziekstuk van Leander van der Steen wordt begeleid door piano, orgel en het ensemble Filomusica. De dirigente is Esther de Bel -Brouwer, die sinds 2010 de maat aangeeft. Aan de middag voorafgaand aan het concert is een reünie georganiseerd waarvoor ook vele aanmeldingen zijn.

Zangvereniging Met hart en stem werd op 3 oktober 1968 opgericht door de toenmalige leden van de jeugdvereniging van de Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer aan de Oranjestraat. Leden werden geworven door huis aan huis de gemeenteleden langs te gaan. Bij de start waren er zo’n zestig leden. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw was het koor zo groot dat er met de mannen apart nog werd geoefend als mannenkoor. In de jaren 90 was het koor met 30 leden erg klein geworden. Momenteel telt het koor echter weer 50 leden, variërend in de leeftijd van 13 tot 83 jaar. Een deel van de leden komt van buiten de gemeente. De vaste organist is Wim Boogaard. Bij sommige kerstconcerten wordt ook op projectbasis gewerkt, waarbij anderen dus tijdelijk mee kunnen zingen. Kenmerkend voor het koor zijn, naast het samen zingen, de onderlinge band tussen jong en oud en het meeleven met elkaar. Het koor zingt graag in ziekenhuizen en verpleeghuizen, maar verleent ook medewerking aan concerten in grote kerken in de regio. Met Kerst en met Pasen worden uitvoeringen gehouden in de eigen Eben-Haëzerkerk. Met het jeugdkoor Benjamin wordt dan samen gezongen. Een samenhangend programma van gesproken woord en gezongen liederen, is kenmerkend voor deze uitvoeringen. Bij luisteraars aan de kerktelefoon wordt het programma altijd thuisbezorgd zodat ze mee kunnen zingen.