Agenda

Jubileumvoorstelling FEEST (XL) in Maaspodium

Van 22 augustus t/m 23 september 2018 speelt Maas theater en dans de jubileumvoorstelling FEEST (XL) in het Maaspodium. De première is zaterdag 25 augustus 2018. FEEST is een woeste theatersoap in vijf delen, waarin een onaangepaste familie het Maaspodium kraakt, met slapstick, punk, bier en veel vechten. De regie is in handen van Moniek Merkx, artistiek directeur van Maas theater en dans dat in 2018 vijf jaar bestaat. 

In FEEST kraakt een groep aso’s het Maaspodium. “Waarom mogen wij hier geen kunst maken en grappen? Wij hebben onze eigen dromen, ideeën en handeltjes. Wij zijn boos en we zijn er trots op.” De groep krijgt bezoek van een lange rij regelgevers, zogenaamde vrienden en vage erfgenamen. Ze verdedigen het fort, vieren feest en slaan zich onbeholpen door de dagen heen. Steeds meer raken ze verstrikt in hun eigen onvermogen. Tot de nieuwe tijd een einde maakt aan deze vrolijke anarchistische bezetting.

Ooit maakte Moniek Merkx met mimegezelschap Suver Nuver een hilarische vechtvoorstelling naar aanleiding van The Family van Lodewijk de Boer. Deze jubileumvoorstelling is daarop geïnspireerd. Met bijdragen zes profs, tien studenten van de MBO Theaterschool van Hofplein Rotterdam, boze bandjes en brave schoolkinderen.

Maas 5 jaar 

Maas theater en dans produceert en programmeert nu vijf jaar voor jong publiek van alle leeftijden. Maas is trots op de Maasfamilie, op wat Maas bereikt heeft met nieuwe talenten, de speciale mix van dans en theater, de grote en piepkleine voorstellingen, het Maaspodium, de maatschappelijke projecten en educatie.

Credits FEEST
Tekst & regie:
 Moniek Merkx | Spel: Sue-Ann Bel, Peer van den Berg, Camiel Corneille, Erwin Dörr, Jurriën Remkes, Jolanda Spoel | Stagiairs MBO Theaterschool: Danique Beijer, Jada Blagrove, Zoë Bosman, Jonathan Brito, Sander Karsten, Max de Kok, Anouk Lens, Quincy Makdonald, Dylan Nieuwland, Hannah Rekveldt | Muziek: Joop van Brakel | Lichtontwerp: Gé Wegman | Decor: Sanne Danz | Kostuums: Nicky Nina de Jong | Vechtcoach: Maarten Lok Dramaturgie: Dorien Folkers | Regieassistentie: Lotte Rischen | Vier wisselende jonge boze  bandjes en een wisselende cast van Rotterdamse kinderen. Maas theater en dans in samenwerking met TG Vers Vlees de theatergroep van de MBO Theaterschool van Hofplein Rotterdam.

FEEST (XL) van Maas theater en dans
22 aug t/m 23 sep 2018
Maaspodium, Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/feest

Maas theater en dans speelt FEEST 28 keer voor vrij publiek en daarnaast nog 9 keer voor scholen in het Maaspodium in Rotterdam. In het weekend zijn er voorstellingen inclusief diner.