Agenda

Kaartverkoop 19e editie Bluezy Bluesfestival Ridderkerk van start

De kaartverkoop voor het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk is vanaf deze week van start gegaan. Het is inmiddels al weer de negentiende editie van het festival, dat jaarlijks een groot aantal nationale en internationale toppers naar Ridderkerk haalt. Het festival wordt gehouden op zaterdag 6 april 2024 vanaf 15.00 uur in recreatiecentrum De Fakkel.

Nico Bravenboer, presentator van het wekelijkse radioprogramma Bluezy en voorzitter van de Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk kijkt er echt naar uit. De line-up van het programma van dit jaar is een bijzonder mooi programma voor de muziekliefhebber.

,,Jazeker, als opener van het festival speelt de band Little Hat. De release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuutalbum “Wine, Whiskey & Wimmen” heeft ze winnaars gemaakt van de Dutch Blues Challenge en dat zorgt dat heel veel deuren open gaan voor dit trio, dat bestaat uit Machiel Meijers (zang/harmonica), Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Paolo de Stigter (drums/zang)’’, vertelt organisator Nico Bravenboer.

Op het festival treden weer zes verschillende bands op met allemaal zo hun eigen variant binnen het bluesgenre.

,,De Franse formatie ‘Freaky Buds’ hebben hun wortels diep verankerd in de klassiekers van elektrische blues, van R.L Burnside tot Magic Sam, vermengd met modernere en zeker meer rockmuziek zoals The Black Keys, The Dead Weathers of Rival Sons. Daarna treedt op de nieuwe bluesrock sensatie van Nederlandse Harlem Lake. Vorig jaar wonnen zij de Europese Blues Challenge en toerden Europa door. Op hun debuutalbum, ‘A Fool’s Paradise Vol.1’ (2021), hoor je de veelzijdige songwriting van de band. Maar vooral hun laatste livealbum, Volition Live (2023), laat zien wat de band in huis heeft. De band beweegt zich soepel tussen blues, rock, funk, americana en soul, zonder onsamenhangend te worden. De sound is herkenbaar neemt je weer even mee naar de jaren 70’’, echt een geweldige band’’, gaat Nico Bravenboer verder.

Daarna is het de beurt aan de Amerikaanse Crystal Thomas, die zal optreden met een internationale band uit Zuid-Europa. Crystal Thomas zingt al heel haar leven. Ze mist misschien wat naamsbekendheid, maar weet hoe ze iedere noot moet zingen.

,,Birdmens is een geweldig Engelse band met Ian Siegal, Jon Amor, Rob Barry, Dave Doherty en Jonny Henderson. Met meer dan 100 jaar live-ervaring tussen hen in, kwamen de ‘Birdmens’ in Britse All Star bezetting samen in het nasleep van de pandemie van 2020. Naarmate het publiek terugkeerde naar clubs, concertzalen en festivals, traden de Birdmens ook op in 2022. Een opmerkelijke show was hun spetterende optreden op het ‘Moulin Blues’ festival. Hun hoofdpodium set was zo explosief dat promotors en boekers smeekten om hun visitekaartjes aan de band door te geven backstage. De energie is euforisch, de ziel subliem en het vakmanschap van wereldklasse. Als individuen worden de leden wereldwijd geprezen als enkele van de beste ambassadeurs van het genre. Collectief hebben ze meer van de meest begeerde prijzen gewonnen en daarom een geweldige topact’’, kijkt Nico Bravenboer alvast met veel plezier uit naar het komende bluesfestival.

Afsluiter van het festival is de Talkin’ Blues Band uit Den Haag. Een blues rock band die begon in 2016 als BB King tribute band, maar inmiddels zijn ze een geoliede machine, die door heel Europe toert. Muziek uit begin 70’er jaren. Denk aan Mad Dog and Englishmen, Woodstock, Eric Clapton en Crossroads. Sinds een paar jaar zijn ze uitgebreid met de Delta Ladies, 3 zangeressen die behalve geweldig zingen ook zorgen voor extra spektakel.

Kaarten voor het festival zijn inmiddels te koop en kosten in de voorverkoop € 30,- en op de dag zelf aan de zaal € 35,-. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via de volgende Ridderkerkse voorverkoopadressen: Sportservice Ridderkerk/Sportcafe de Fakkel aan de Sportlaan 8-10, Studio Radio Ridderkerk, Jhr. de S. Lohmanstraat 1, Primera Sandy, Ridderhof 29A en Boek- en Kantoorboekhandel D.P. Sanders aan de Amerstraat 12 in Ridderkerk en in Barendrecht bij Bluessocieteit L’Esprit aan de 1e Barendrechtseweg 53-55. Ook zijn de kaarten verkrijgbaar via de website. Meer informatie is terug te vinden op de website: www.bluezybluesfestival.nl.