Agenda

Kano- en rubberbootjes-race op ijsbaan Waalbos

Ter afsluiting van het winterseizoen organiseert de 120-jarige IJsclub op zaterdag 12 maart 2022 een kano-race voor de basisschooljeugd in Ridderkerk. Deze race zal gehouden worden op de landijsbaan gelegen achter bezoekerscentrum De IJsvogel in het Waalbos, Waalweg 9a te Rijsoord en start om 13:00 uur.

Voor de leerlingen uit groep 3 en 4 wordt er gevaren in rubberbootjes terwijl de leerlingen van groep 5 t/m 8 hun sportieve kunsten mogen vertonen in kano’s. Voor de snelste racers in iedere klasse zijn er leuke prijzen te winnen. De jarige ijsclub trakteert de deelnemers op warme chocolademelk en broodjes knakworst, voor de aanwezige ouders en opa’s en oma’s zijn deze versnaperingen ook beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Veiligheid en droge kleding

Over de veiligheid van de deelnemende kinderen wordt gewaakt! Er zijn voldoende begeleiders aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Ook is er een gediplomeerde EHBO-er aanwezig. Ondanks de geringe waterdiepte van 40 centimeter is een zwemdiploma een vereiste. Neem ook een handdoek en wat droge kleding mee, voor het geval dat je te water raakt.

Aanmelden voor de kano en rubberbootjesrace

Aanmelden voor de kano en rubberbootjesrace kan of via het e-mailadres: ijsclubrijsoordenomstreken@hotmail.com onder vermelding van je: voornaam, achternaam, leeftijd en telefoonnummer.Het zou leuk zijn als je meedoet!

Bezoekerscentrum De IJsvogel