Kerk toch niet helemaal ‘op slot’

Als de oude dorpskerk kon spreken, zouden er veel verhalen te vertellen zijn. Ridderkerk heeft haar teisteringen gekend. In 1421 werd het klein gebouwde kerkje door de St. Elizabethsvloed verzwolgen en later herbouwd. Dit herbouwde kerkje heeft in 1572 de inval van de watergeuzen meegemaakt en vertelt ons hoe in 1920 het afbrandde en weer opgebouwd is. Ze zou ons kunnen vertellen over de oorlog en hoe de mensen hun toevlucht zochten in de kerk. Ze vertelt het verhaal van tientallen mensen die in en uit zijn gegaan door de deur die altijd open kon staan. 

Vandaag echter vertelt de kerk het verhaal van de kerkdeur die op slot is gegaan door de maatregelen van het coronavirus. Een verhaal van verdriet, lijden, angst en onrust. 

Hoewel de deuren op dit moment niet letterlijk open kunnen zijn voor Ridderkerkers, zijn de ‘virtuele deuren’ daarentegen altijd open. Ook u en jij kunnen ‘binnenlopen’ om naar de boodschap te luisteren. De Bijbelse geschiedenis die al eeuwen o.a. in het hart van Ridderkerk verteld is en duizenden mensen, generaties lang hoop heeft gegeven voor de toekomst: Over Jezus Christus die rust en vrede wil geven in elke situatie en voor elk hart.

Via www.singelkerk.nl of de livestream is de kerk ‘virtueel open’: In de Stille Week (de week voor Pasen: 6 april t/m 9 april om 19.15 uur) zal er elke dag een korte meditatie zijn met muziek, solozang en een Bijbelgedeelte rond het thema ‘Mensen langs de kruisweg’. 

Kerkdiensten: Goede Vrijdag: 19.30 uur; 1e Paasdag: 9.30 en 17.00 uur; 2e Paasdag: 9.30 uur. En natuurlijk elke zondag om 9.30 en 17.00 uur. Achteraf luisteren kan ook. 

Mocht u of jij úw verhaal kwijt willen en een gesprek willen met bijvoorbeeld de predikant van de Singelkerk? Schroom niet en belt u ds. Kamphuis gerust: 06 – 121 459 94. Mailen kan ook: g.kamphuis@planet.nl

Op de foto: Predikant G.D. Kamphuis (midden) met twee leden van de evangelisatiecommissie van de Singelkerk: Maartje Kok en Jan Willem van der Pol.