Agenda

Kerst in Dickens-stijl met Harmonie Slikkerveer

Op 16 december 2023 transformeert het Farelcollege in Ridderkerk tot een Victoriaanse kerstsetting tijdens het kerstevenement georganiseerd door Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer. Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom op het schoolplein voor een sfeervol voorprogramma, waarna om 20.00 uur de hoofdvoorstelling van “Scrooge” van start gaat.

In de aanloop naar dit evenement zijn de leden van popkoor Something Else en het orkest van de muziekvereniging druk bezig met de voorbereidingen. Er wordt hard gewerkt aan het instuderen van Christmas Carols en het perfectioneren van de uitvoeringen.

De jeugdleden van de vereniging bereiden niet alleen een muzikaal programma voor, maar zullen ook hun acteertalenten tonen tijdens de Scrooge-voorstelling. Voor deze voorstelling is er nog ruimte voor enthousiaste acteurs, en belangstellenden worden uitgenodigd zich aan te melden.

Het evenement wordt nog specialer met de deelname van burgemeester Oosterwijk, die als verteller het verhaal van Scrooge zal brengen. Wie een rol wil spelen met weinig of geen tekst, kan zich melden bij de organisatie.

Een van de grootste uitdagingen is het creëren van een authentieke Dickens-ambiance. Dankzij de inzet van de gemeenschap en de steun van lokale kringloopwinkels, worden de benodigde attributen verzameld om het schoolplein om te toveren naar de tijd van Dickens.