Agenda

Kerstbomen worden nu per wijk opgehaald vanwege coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen is er geen kerstboominzameling. Dit in tegenstelling tot eerder bericht. Daarom haalt de gemeente Ridderkerk van 3 tot en met 7 januari 2022 per wijk gratis de oude kerstbomen op. Lees hieronder wanneer zij in uw wijk langskomen.

De kerstbomen kunnen aangeboden worden bij de aanbiedlocaties van de minicontainers en naast de verzamelcontainers GFT (cocons). De gemeente haalt de bomen op de volgende dagen op:

Maandag 3 januari: Drievliet
Dinsdag 4 januari: Bolnes
Woensdag 5 januari: Slikkerveer
Donderdag 6 januari: Oost, West, Centrum en Donkersloot
Vrijdag 7 januari: Het Zand, Rijsoord en Oostendam

Kerstboom niet bij het GFT of in de verzamelcontainer

De kerstboom mag niet, ook niet verkleind, bij het GFT of in de verzamelcontainer. Het hars uit de boom verstoort namelijk compostering van GFT en de verzamelcontainers raken te snel vol.

Wel kunt u de kerstboom aanbieden in uw minicontainer PMD+restafval. Houd u er dan wel rekening mee dat het aanbieden van de minicontainer PMD+restafval binnen het variabel tarief valt. Hoe minder vaak u uw minicontainer PMD+restafval aanbiedt, hoe minder u betaalt.

Afvalaanbiedstation

Lukt het u niet de kerstboom op die dag aan te bieden dan kunt u uw boom ook gratis naar het afvalaanbiedstation van HVC in Hendrik-Ido-Ambacht (Crezéepolderweg 9) brengen.