Agenda

Kerstmarkt in Museum Ridderkerk Oudheidkamer

Waar de afgelopen maanden de werkgroepen weer zeer actief waren met de nodige werkzaamheden voor het museum, is het voor de werkgroep “Kerstmarkt” een groot deel van het jaar rustig. Het mag duidelijk zijn, dat die periode al geruime tijd voorbij is.

Nog steeds kunnen zij curiosa, spellen, kerstartikelen, puzzels en sieraden goed gebruiken. En de organisatie is iedereen dankbaar, die de zolder, kelder of schuur induikt om te kijken of daar nog wat opgeruimd moet worden.

Zaterdag 16 december 2023 zal het resultaat van al het werk aan de Kerksingel 26 zichtbaar zijn voor een ieder. Van 10.00 tot 16.00 uur staat de deur weer wagenwijd open en zullen de kramen weer hun vertrouwde uitstraling hebben en kan elke bezoeker er sfeervol verblijven.

Er valt te genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers en natuurlijk zal de gewaardeerde erwtensoep niet ontbreken. Gezien het jaargetijde zal de glühwein ook rijkelijk vloeien. En een Kerstmarkt is niets zonder de geliefde blauwkaikoeken, die naar het zich nu al laat aanzien weer snel uitverkocht zullen zijn.

Alle ingrediënten zijn op deze dag aanwezig om langs te komen en dan tevens te kunnen genieten van de huidige “Winter in Ridderkerk” expositie.