Agenda

Kijk eens bij de buren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Wat ooit begon als een lokaal initiatief op de Veluwe, groeide uit tot een landelijk platform met bijna 2.000 enthousiaste deelnemers.

Hoe houd ik mijn energierekening zo laag mogelijk? Die vraag houdt veel mensen bezig. Op 29 oktober en 5 november kunt u inspiratie opdoen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route.

“Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route hebben bezoekers de kans om te kijken hoe een duurzame woning er bij anderen uitziet. Zo kunnen ze voor hun eigen woning een goed plan maken”, vertelt Eva Petra Simon, één van de oprichters. “De charme van dit concept is de toegankelijkheid. Je hoort niet alleen over de successen, maar ook over de missers. Die verhalen lees je niet zo snel online, maar worden in de beslotenheid van de woonkamer wel aan een bezoeker toevertrouwd. Juist ook deze verhalen kunnen heel leerzaam zijn.”

Honderden huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Ook Ridderkerk doet mee. Tijdens een bezoek komt u meer te weten over bijvoorbeeld natuurlijke bouwmaterialen, het zolderdak isoleren of de kosten voor het installeren van een warmtepomp. Deelnemers vertellen graag vanuit eigen ervaring.

Wie al duurzame stappen heeft gezet, kan zijn huis aanmelden als voorbeeld. Alle soorten woningen zijn welkom, met grote en kleine maatregelen.

Woningen in Ridderkerk

Op het onafhankelijke platform de Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam bouwen en wonen. Ze vertellen hoe ze hun huis aanpasten met bijvoorbeeld isolatie, een (hybride)warmtepomp en zonnepanelen Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een bezoek via www.duurzamehuizenroute.nl. Per woning staan de openingstijden weergegeven.

Hoekwoning – 1914, Ridderkerk

Hoekwoning uit 1914.  Zonnepanelen en lucht-lucht warmtepomp en warmtepomp boiler en WTW unit. de gasmeter is per 1-4-2021 verwijderd, deze was  al 1 ½ jaar buiten gebruik. Aan de binnenkant met een voorzetwand met 12cm minerale wol.

Advies en begeleiding, Energielabel, Energieadvies, Advies en begeleiding, Installatieadvies, Bouw en isolatie, Bouw en isolatie, Gevelisolatie, Na-isolatie gevel binnenkant (gevelisolatie), Bouw en isolatie, Gevelisolatie, Na-isolatie gevel buitenkant (gevelisolatie), Bouw en isolatie, Gevelisolatie, Wandisolatie binnen, Bouw en isolatie, Vloerisolatie, Na-isolatie kruipruimte/kelder, Bouw en isolatie, Ramen, Deuren en Kozijnen, Isolerende beglazing, Installaties, Verwarming en warm water, Warmtepomp, Installaties, Biomassakachel, Pelletkachel

 • Bouwjaar 1914
 • Hoekwoning
 • 29 oktober 2022
 • Geopend om 13:30, 15:00
 • 05 november 2022
 • Geopend om 13:30, 15:00

Meer informatie

Inschrijven

Hoekwoning – 1980, Ridderkerk

Bijna energieneutrale gasloze jaren 80 woning. Isolatie, zonnepanelen, warmtepomp en warmtepompboiler. Installatie grotendeels zelf uitgevoerd. 

Installatieadvies, Advies en begeleiding

 • Bouwjaar 1980
 • Hoekwoning
 • 29 oktober 2022
 • Geopend Hele dag (09:00-16:00, Vrije inloop)
 • 05 november 2022
 • Geopend Hele dag (09:00-16:00, Vrije inloop)

Meer informatie

Inschrijven