Agenda

Kinderboekenmaand oktober 2018

Door ‘Dik en dun , vriendschap vieren!’ is het thema van de 24e Christelijke Kinderboekenmaand die in oktober gehouden wordt.


Een vriend door dik en dun is een vriend in goede en slechte tijden. Vriendschap vieren, een breed thema dat iedereen aanspreekt. Kinderen zijn altijd op zoek naar vriendschappen, vriendjes bij wie ze zich veilig voelen, waar ze graag mee spelen en die ze vertrouwen. Tijdens deze maand zijn er speciale actieproducten verkrijgbaar bij de “Christelijke Boek- en Muziekhandel de Kandelaar”


Actieboeken

Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand verschijnen er vier actieboeken.

  • Voor de allerkleinsten is er het aansprekende prentenboek Voor mijn allerbeste vriend (€ 5,99). Eekhoorn Edje wil graag spelen met zijn vriendje Edo. Maar Edo heeft geen tijd voor Edje. Hij heeft het veel te druk. Das vindt het niet aardig dat Edo Edje in de steek laat, “Edo denkt alleen aan zichzelf”, moppert hij. Maar Das vergist zich… Willemijn de Weerd schreef het verhaal en Marieke ten Berge verzorgde de sprekende illustraties.
  • Superklas! (€ 4,99). Voor 7- tot 9 jarigen verzorgde Janny den Besten Superklas! (illustraties Marijke Duffhaus). Er komt een nieuw meisje (Lara) in de klas van Jens en Jolien. Omdat ze op haar vorige school gepest is, weet ze niet zo goed hoe ze vrienden moet maken. Daardoor ontstaat er ruzie in de klas en de meester wordt boos. Hoe maak je vrienden als je verhuist en in een nieuwe klas terechtkomt? Een vlot en humoristisch geschreven verhaal in de serie ‘Jens en Jolien’.
  • De majesteit van het BelangRijk! (€ 4,99). Anke van der Pol tekende voor het derde actieboek (9 – 12 jaar).De majesteit van het BelangRijk ligt al voor de 68e week ziek in bed. Ze is het zat en wordt steeds bozer tegen haar personeel, maar ze wordt ook steeds zieker. De dokter adviseert haar verhalen van haar onderdanen te beluisteren, maar de majesteit slaat alle adviezen in de wind. Totdat…Dit bijzondere, sprookjesachtige verhaal is eveneens verkrijgbaar als luisterboek.
  • Oké4Kids-cd Door dik en dun (6,95).
  • Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2018 verschijnt er ook een nieuwe kindercd met 10 nieuwe liedjes over vriendschap waaronder het themalied Door dik en dun van Ron Schröder & Marianne Busser.

NIEUW: Kinderboekenkrant CRIDZ

Nieuw dit jaar is de christelijke kinderboekenkrant CRIDZ. Een krant van en voor kinderen. Vol boekennieuws, interviews, leesweetjes, puzzels en een recept voor een vriendschapstaart. Gratis te verkrijgen bij boekhandel de “Christelijke Boek- en Muziekhandel de Kandelaar” Zo lang de voorraad strekt.

Boekhandel de Kandelaar is te vinden aan de Sint Jorisstraat 10 in Ridderkerk, tel. 0180-424698.

De openingstijden zijn: maandag 13.00 – 17.30, dinsdag, woensdag en donderdag 9.30 – 17.30 vrijdag 9.30 – 17.30 vrijdagavond 18.30 – 21.00 zaterdag 9.30 – 17.00, kijk ook webshop www.de-kandelaar.nl