Agenda

Kinderboekenweek in de bibliotheken

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek: het grootste kinderboekenfeest van Nederland. Dit jaar staat het thema Vriendschap centraal, met als motto Kom erbij! Op school, in de boekwinkels én natuurlijk ook bij de Bibliotheek AanZet vieren we vriendschap, samen met al onze vriendjes en vriendinnetjes.

We organiseren ook in Ridderkerk tijdens de Kinderboekenweek allerlei super leuke activiteiten voor jou en je BFF. Zo is in Slikkerveer op 3 oktober een gezellige knutsel- en spelletjesmiddag. In Bolnes komt op 5 oktober schrijfster Vivian den Hollander langs. En zaterdag 6 oktober is in Ridderkerk Centrum de theatervoorstelling Durf. Ga naar de website voor meer informatie en het volledige programma: www.debibliotheekaanzet.nl

En dit is nog niet alles, want tijdens de Kinderboekenweek liggen er Kinderboeken DoeKranten en Voorleesgidsen klaar, kun je een vriendschapsarmbandje scoren en de Kinderboekenweek-kleurplaat ophalen. Natuurlijk ontdek je ook de mooiste kinderboeken in onze collectie, want lekker lezen met je vriend of vriendin, is toch het leukste wat er is? 


Het Grote Bieb-Vriendenboek


In bibliotheek Ridderkerk Centrum kun je het Grote Bieb-Vriendenboek invullen. Word vrienden met ons en maak kans op een leuk leesboek. Eentje voor jou en eentje om weg te geven. Vul de actiekaart in, lever die in bij de balie, en wie weet win jij!

De Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is in 1955 bedacht door Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Zij hebben als missie om iedereen te laten lezen. Leesbevordering en het vergroten van het leesplezier bij kinderen is iets waar de Bibliotheek AanZet natuurlijk het hele jaar door aan werkt. En tijdens de Kinderboekenweek besteden we hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan. Want: “een kind dat niet leest, heeft het juiste boek nog niet gevonden”, aldus Aidan Chambers.