Agenda

Klassiek concert op de Waal op 31 augustus

Na het grote succes in 2023, organiseert Klassiek op de Waal in 2024 voor de tweede keer een klassiek concert op de Waal. Vanaf een drijvend ponton zal het beroemde orkest Ars Musica een schitterend concert ten gehore brengen. Het optreden is gratis voor alle inwoners uit de hele regio. Iedereen is welkom op zaterdag 31 augustus om 19:30 uur langs de oevers en achter de Opstandingskerk, beiden aan de Waal. Save the date!

Het was een langgekoesterde droom van vijf inwoners uit Ridderkerk die in 2023 de koppen bij elkaar staken om een klassiek concert op de Waal te organiseren. Het doel was – en dat is het nog – dat iedereen het concert gratis moest kunnen bijwonen. Een sprong in het diepe die gelukkig goed uitpakte mede dankzij de enthousiaste steun van de gemeente en de vele sponsoren. Het werd een magische en romantische zomeravond met in muzikaal opzicht een concert van wereldklasse. Bezoekers stonden rijen dik langs de oevers van de Waal en velen beluisterden het concert vanaf een bootje op het water tijdens een prachtige zomerse zonsondergang.

Orkest Ars Musica met dirigent Patrick van der Linden

Ook dit jaar zal de landelijk bekende dirigent Patrick van der Linden leidinggeven aan het professionele 40-koppige orkest Ars Musica. Presentator Guus Bok zal samen met soliste Margreet Rietveld het programma aankondigen. Ook zal Guus samen met Margreet zijn zelfgeschreven Rijsoordlied samen met het publiek ten gehore brengen. Het concert begint om 19:30 uur zodat de mooie zonsondergang waar de Waal zo bekend om is, wederom het achtergronddecor zal vormen samen met de fraai verlichte Rijsoordse molen.

De organisatoren, met Ans van den Heuvel als initiatiefneemster, hopen dat iedereen ook dit jaar in groten getale naar het concert komt luisteren: “We doen dit niet voor onszelf maar voor alle inwoners uit de hele regio. Iedereen kan komen meegenieten op deze prachtige plek!”

Zonsondergangsdiner op vrijdag 30 augustus

Momenteel is de organisatie druk met de financiering. Naast de steun van de gemeente en Stichting Fonobori is elke sponsor welkom. Nieuw is het zonsondergangsdiner op de avond voorafgaand aan het concert. Dit vindt plaats op de drijvende ponton tijdens zonsondergang en het diner zal worden omlijst door livemuziek. Ross Lovell verzorgt het diner en topkok Thymen Barentsen heeft een speciaal menu samengesteld. Een selectief gezelschap van 50 gasten geniet op deze romantische avond van gerechten van culinaire topklasse op een idyllische locatie.  Met de opbrengst kan een deel van de kosten van het concert worden gedekt. Men kan zich aanmelden via www.klassiekopdewaal.nl. (vol=vol).

Er zijn ook andere manieren van sponsoring mogelijk. Bijvoorbeeld door een plek direct voor het orkest te reserveren voor een boot met een gezelschap op de avond van het concert. Op de website van Klassiek op de Waal worden de diverse mogelijkheden toegelicht.