Agenda

Klassiek op de Waal, een traditie is geboren

Op 26 augustus 2023 om 19:30 uur wordt voor het eerst in de historie een klassiek concert op de romantische Waal in Rijsoord georganiseerd. In vroeger jaren was de Waal een geliefde plek voor kunstschilders uit heel Europa om het oer-Hollandse landschap te schilderen. Het uitzicht is nog steeds adembenemend mooi. Een schitterend decor voor een klassiek concert van ongekend niveau. Op een drijvend ponton verzorgen 40 muzikanten van Ars Musica een avondvullend programma. Het concert is gratis voor iedereen. Het is de intentie om er een jaarlijkse traditie van te maken.

Zowel vanaf een boot als vanaf de oevers kan je genieten van de klassieke klanken. De ponton ligt ter hoogte van Museum Johannes Postschool en bij de naastgelegen kerk is veel ruimte om vanaf de waterkant mee te luisteren én de zonsondergang te zien. Via de Opstandingskerk kom je bij de waterkant die door de gemeente kort is gemaaid zodat het zicht optimaal is. Aan de kant van het museum is een tent gereserveerd voor ouderen. Zij kunnen zich voor een zitplaats aanmelden bij Stichting Facet Ridderkerk en de gastvrouwen van Zorgmies zullen aanwezig zijn. Ook aan de overkant van de Waal is concert goed te volgen en te beluisteren. Bij Restaurant Ross Lovell kun je vanaf een ponton genieten van zowel de muziek als de heerlijke gerechten waarom zij bekend staan.

Dirigent Patrick van der Linden heeft voor deze eerste editie een mooi en gevarieerd programma samengesteld. Afwisselend met muziek van componisten van toen en nu. Matthijs Kieboom bewerkte speciaal voor het concert zijn prijswinnende filmmuziek voor ‘Wolf’. Daarnaast worden arrangementen en originele nummers gespeeld van Ennio Morricone. John Lennon & Paul McCartney, Piazzolla en Georges Gershwin. Dus ook als je geen klassieke muziekliefhebber bent zul je genieten. Soliste is sopraan Margreet Rietveld. De veelzijdige Ridderkerker Guus Bok praat de avond aan elkaar en geeft informatie over de muziekstukken. Het voorprogramma zal worden verzorgd door het jeugdorkest van de Harmonie uit Slikkerveer.

Draag jij deze nieuwe traditie ook een warm hart toe? Ieders steun is hard nodig want het is een kostbaar project. Reserveer in dat geval een ligplek vooraan de ponton. Het wordt een bijzondere en prachtige avond… dus noteer 26 augustus 19:30 uur zodat je niets mist van dit unieke concert voor iedereen!

De ponton ligt ter hoogte van Museum Johannes Postschool, bij Rijksstraatweg 95-97-101. Vanaf de Waalweg aan de overkant van de Waal is het ook uitstekend te beluisteren.

Voor meer informatie: klassiekopdewaal.nl.