Agenda

Kleuterhit ‘Drie’ (4+) in Rotterdam: Een stoere drieling op avontuur

Drie (4+) van Maas theater en dans en BonteHond is wegens succes opnieuw te zien in Rotterdam. Zondag 23 september bezoek je deze kleuterhit in Studio De Bakkerij, waar de voorstelling om 11 en 14:30 uur te zien is. Zondag 7 oktober speelt de voorstelling om 11 en 15:00 uur in het Maaspodium. Na afloop van de voorstellingen is er een heuse pindakaasbar, waar kinderen net als in de voorstelling hun eigen boterham met pindakaas kunnen smeren.

Drieling loopt van huis weg

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

Smeer je eigen boterham

Net als in de voorstelling kunnen de bezoekers na afloop van de voorstellingen in Studio De Bakkerij en het Maaspodium in Rotterdam hun eigen boterham met pindakaas smeren. Dit allemaal met een heuse pindakaasbar, met pindakaas van het Rotterdamse merk Zeemansboter. Hierbij kunnen de kinderen hun eigen boterham met pindakaas pimpen met verschillende toppings, van komkommer tot hagelslag. Na de voorstelling van 11:00 op 7 oktober in het Maaspodium, is ook een workshop waarin de kleuters fantaseren over de avonturen die ze beleven als ze van huis weg zouden lopen.


BonteHond

BonteHond maakt anarchistisch, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. Het gezelschap uit Almere toert met fysieke voorstellingen langs theaters, scholen, festivals en opmerkelijke locaties door Nederland en België – en soms daarbuiten.

Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans (onder artistieke leiding van Moniek Merkx) heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Meer info op www.maastd.nl.