Agenda

Koffie met… Anrie Remus

In augustus 1992 zetten Ank en Anrie Remus de eerste danspassen in hun eigen danscentrum. Na 25 jaar swingt het Ridderkerkse paar nog volop.

Na vele jaren in diverse dansscholen te hebben gewerkt, besloten Ank en Anrie in 1992 hun droom waar te maken. In De Magneet in Rotterdam IJsselmonde werd een goede accommodatie gevonden met de mooiste dansvloer die je je kon wensen. De dansvloer ligt namelijk niet zoals gebruikelijk op beton, maar op hout waardoor het dansen minder belastend is voor het lichaam. Ondanks de jarenlange danservaring was het pionieren. De juiste geluidsapparatuur aanschaffen, zelf folders in brievenbussen stoppen, alles in orde maken voor Kamer van Koophandel, belasting, muziekrechten.

Ondanks dat ook in de jaren negentig de dansscholen al een dip kenden, wist Danscentrum Remus te groeien. Ook nu is de dansschool nog in full swing. Anrie is nationaal en internationaal gediplomeerd dansleraar en het danscentrum is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dansleraren. Een Koffie met… waar Anrie gaat vertellen over hoe hij begon als dansleraar met leuke anekdotes. Ook zal hij een dansdemonstratie geven. Voor wie durft mag mee dansen!

In het kort:
Locatie: Bibliotheek Ridderkerk Centrum
Datum: vrijdag 13 juli
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Kosten: gratis en aanmelden is niet nodig

Foto: Roelie ’t Jong