Agenda

Week van de Eenzaamheid: ‘Kom erbij!’


Samen met andere organisaties biedt Facet Ridderkerk activiteiten aan rondom de week van de Eenzaamheid van 28 september tot en met 4 oktober 2023. Zo wordt er op dinsdag 26 september gestart met een themabijeenkomst met informatie over eenzaamheid. Aan het einde van de bijeenkomst sta je in verbinding met je eigen gedachten over eenzaamheid, herken je eenzaamheid en weet je het bespreekbaar te maken bij de ander.

Daarnaast zijn er 16 activiteiten in diverse wijkcentra en op andere locaties. Voor Ridderkerk breed is er de activiteit heel Ridderkerk kookt. In WVC West is er een bijeenkomst met het thema Huidhonger. In WVC Bolnes, worden cupcakes gemaakt en komen er geitenbreiers langs. In SWS Slikkerveer worden bonbons gemaakt en voor handmassages kunt u langs in Trefpunt Oost en SWS Slikkerveer. Voor de jeugd kun je bloemschikken en is er een Mattie-meeting en de LHBT-soos voor jong en oud.

“De IJsvogel” nodigt iedereen uit voor een kopje koffie met appeltaart en een rondleiding in de Biologische Heemtuin. Voor de creatievelingen onder ons is er in de bibliotheek schilderen voor volwassenen. In de Reyerheem is er een bijeenkomst Langer Thuis.

Wil je meer weten kijk dan in de folder die verspreid ligt door Ridderkerk, o.a. WVC Bolnes en WVC West, bibliotheek, gemeentehuis, Loods en de Schoutstraat. Hierin leest u alle informatie per activiteit met datum/tijd/locatie. Let op, elke activiteit heeft een andere manier van aanmelden. 

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Sandra van Marion en Henny de Wilt via Facet Ridderkerk, Schoutstraat 5, 0180-432 350.