Agenda

Kom tot rust met yoga in Slikkerveer

Facet Ridderkerk biedt in verschillende wijken yoga aan. Zo ook in de wijk Slikkerveer. Elke donderdag kunt u even tot rust komen. De les start om 09.00 uur in het Wijkcentrum Slikkerveer aan de Reijerweg 62 (vlakbij het Dillenburgplein). 

“Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Er zijn veel verschillende vormen, maar yoga is over het algemeen gericht op lichaamsbeheersing, ontspanning en concentratie. Zeker in ons drukke en hectische leven is het belangrijk om even te ont-stressen. Yoga is daar zeer geschikt voor”, zegt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk. “Daarom bieden wij deze lessen aan.”

De les bestaat uit rustige lichaamsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Ademhaling is bij yoga een belangrijk onderdeel, zoals bijvoorbeeld de buikademhaling, waardoor er meer energie komt in het bekken, de benen en voeten. Het vermindert ook bepaalde klachten, zeker wanneer men last heeft van spanningen en stress. Ook zorgen de lessen voor soepele spieren en gewrichten. De oefeningen worden aangepast aan bewegingsbeperkingen. Iedereen kan dus meedoen. Mike Hartog, de ervaren yogadocent die al enkele jaren werkzaam is voor Facet Ridderkerk, verzorgt de lessen. 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u gezond en gezellig bewegen? Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u nog snel aan voor een gratis proefles. Iedereen van 60 jaar of ouder kan meedoen. Zorg wel zelf voor een handdoek en makkelijk zittende kleding. De kosten zijn omgerekend € 4,00 per les. 

Voor aanmelden of meer informatie over de lessen yoga kan iedereen contact opnemen met Facet Ridderkerk, Jesper Lagendijk via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl