Agenda

Koningsdag Oostendam 2019

Iedereen is uitgenodigd op Koningsdag Oostendam op zaterdag 27 april 2019. Het gaat allemaal weer gebeuren rond en in de Korenbloem. Ze duimen met z’n allen voor zomerweer zodat alles op het terras plaats kan vinden. Koningsdag is op zijn gezelligst een buitenfeest, maar als het te koud of nat is, is het natuurlijk in de Korenbloem. Daar is het ook gezellig en deze is dan versierd met oranjeversiersels.

Vanouds is de samenwerking met de Truckersrit voor verstandelijke gehandicapten die door comité “Help eens een Handje” uit Ridderkerk wordt gehouden. Hieronder is het programma van deze Koningsdag te vinden.

Programma overzicht:

  • 13.30 – 14.00 uur. Truckersrit door Oostendam.
  • 14.00 uur. De Korenbloem/Terras/Speelveld open.
  • 14.00 – 18.00 uur. Gezellig samen zijn voor jong en oud op het Terras of in De Korenbloem.
  • 18.00 – 18.30 uur. Tijd voor het afzakkertje en einde Koningsdag.


Truckersrit door Oostendam

Het comité “Help eens een Handje” uit Ridderkerk houdt voor de drieëntwintigste keer een truckersrit voor verstandelijke gehandicapten. De karavaan komt ook door Oostendam rond 13:00 uur. Bij de ingang, Tarwestraat 34 a, wordt een korte stop gehouden en aan iedereen wordt een drankje aangeboden. Na deze korte stop gaan ze verder via de Pruimendijk richting Rijsoord. Oostendammers en overige langs de route; geniet van deze truckersrit, deze doelgroep van onze samenleving is een dag waar ze lang naar uit zien. Een zwaai en een groet is voor hun goud waard.

Gezellig samenzijn met muzikale entertainment dit jaar door

Even een ontspannen middagje bij ons is niet te versmaden na wat er allemaal gaande is in de wereld. Ze gaan er voor om men gezellig te vermaken onder andere tussendoor enkele ronden met ons logo-spel/rad van avontuur te draaien, met de deelnemers van bedrijven die ons steunen om deze Koningsdag mogelijk te maken. Een leuk spel en men heeft kans om nog een prijsje te winnen, en natuurlijk is er weer gezellige muziek. Na veel zoek werk is het weer gelukt om iets te vinden geschikt voor Koningsdag. Een mobiel rondlopend duo met accordeon, gitaar en zang onder de naam van: ‘Üt Gedonder’ ook voor hun nieuw, dus ze gaan dit met elkaar meemaken, hoe gezellig het wordt. En natuurlijk niet te vergeten is het mogelijk om een drankje en een hapje te bestellen.

Voor de kinderen

Na enkele jaren achtereen was er een workshop, nu weer eens iets anders. Speeltuinterrein is beschikbaar, kinderen kunnen poffertjes eten. Er is een kleurtekening wedstrijd met het thema Koningsdag. Grabbelen in een grabbelton, altijd een prijsje. Bij animo draaien ze één of twee keer een kinderronde met Logo/rad van avontuur spel, daar kan men een leuke prijs mee winnen. Tussendoor wordt een drankje aangeboden. Bij aankomst melden in de Korenbloem, iedereen krijgt als men met bovenstaand mee doet een knipkaart, deze wordt gratis aangeboden door Sv. Oostendam.

Sponsoren

Dankzij sponsoren is het mogelijk om weer een leuk programma te organiseren voor de Koningsdag, zoals men kan lezen in dit Oranje gekleurd programma. Sponsoren op het Logo-Spel, Sponsor voor drankje deelnemers Truckersrit en Comité ” Help eens een Handje ” uit Ridderkerk, allemaal heel hartelijke bedankt, namens het bestuur van Speeltuinvereniging Oostendam.

Diverse informatie

Koningsdag wordt gehouden door het O.N.A. team met vele medewerkers van Sv. Oostendam. De festiviteiten worden gehouden op het terras of in de Korenbloem, afhankelijk hoe het weer is. Adres: ingang via tegelpad naar Tarwestraat 34 a Oostendam 2989 AW (Ridderkerk) telefoon Korenbloem 078-6816931. Parkeren is net als bij vele evenementen altijd een probleem, maar na rustig zoeken vindt men vast wel een plaatsje. Kijk ook even op het grasveld om te parkeren bij goed weer, deze ligt achter de kleding/glascontainers aan de Tarwestraat.

Voor informatie kan men bellen naar Jo de Vroed 078-6352806 en of Pleun kroos 0180-423346, Daan de Graaff 0180- 471818.