Agenda

Koningsplein feestweek

Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat, het Koningsplein is voltooid. De appartementen zijn bewoond en alle horecalocaties ingevuld. Hoogste tijd voor een feestje. Nee geen feestje, een feest!. De Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) heeft in overleg met diverse instanties de organisatie op zich genomen. Gefaciliteerd door de gemeente en ondersteund door van der Valk Hotel Ridderkerk, dat zich spontaan als hoofdsponsor aanmeldde, en de horeca van het Koningsplein is de SER aan de slag gegaan.

Na heel wat informeren, onderzoeken en navragen is het volgende plan uit de bus gekomen. Vanaf zaterdag 15 september 2018 gaat het een week lang feest worden op het Koningsplein.

Zet de datum vast in uw agenda:  Zaterdagavond 15 september 2018 RadioNL zomertoer
De afspraken met RadioNL staan vast. Vanaf 19.00 uur ’s-avonds tot middernacht komt er een aaneenschakeling van Nederlandstalige artiesten. In een schitterende ambiance zullen tientallen bekende artiesten van het vaderlandse lied een spectaculaire show neerzetten. Zij zullen het Ridderkerkse publiek laten zingen en springen. De line-up van de optredende artiesten zal pas drie weken van tevoren bekend worden maar Radionl heeft gegarandeerd dat dit goed gaat komen. Bovendien wordt getracht de avond op te luisteren met een speciale verrassing voor het Ridderkerkse publiek.

De avond zal worden afgesloten met een afterparty in de foyer bij Burger zaken.


Vanaf maandag 17 september
wordt het plein omgetoverd tot één grote sportmanifestatie. De organisatie probeert om van het Koningsplein deze week één grote zandbak te maken. Er zitten nog wat haken en ogen aan want het is niet alleen heel veel zand wat er gestort moet worden (150 m3) maar haast nog lastiger het moet ook weer opgeruimd en afgevoerd worden. Een helse klus maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken, zeker met een ieder zijn medewerking.


In het kader van de feestweek en de nationale sportweek zal in samenwerking met stichting Facet (voorheen Welzijn) gedurende de gehele week overdag en ’s-avonds beachvolleybaltoertooien en andere sportactiviteiten georganiseerd worden voor scholen, bedrijven, wijken etc.


Vrijdagavond 21 september 2018 Beachparty, speciaal voor de Ridderkerkse jeugd

De nader invulling volgt nog maar getracht zal worden om met behulp van een ervaren dj een heuse beachsfeer (het zand ligt er al) te creëren voor een heerlijk zomerfeest.

Tot slot zal de feest- en sportweek op zaterdag worden afgesloten met clinics op het Koningsplein door diverse Ridderkerkse verenigingen.

Foto’s: Wessel Dekker