Korte cursus fotografie voor beginners van start

In februari starten de cursussen voor de beginnende fotograaf weer in de fotostudio van Roelie ´t Jong. De cursus is bestemd voor mensen die graag foto’s maken maar niet goed weten om te gaan met alle standen en instellingen van de camera.

Tijdens de cursus leren deelnemers onder meer de basisbegrippen van de fotografie, instellingen van de fotocamera en compositie. De lesstof wordt verdeeld over 2 lessen zodat de deelnemers de tijd hebben om alle informatie te verwerken en om te oefenen. De groep met deelnemers wordt niet groter dan 5 zodat er ruime aandacht is voor iedere cursist en zodat er voldoende tijd is voor het bespreken van foto’s en het stellen van vragen.

Een veelgestelde vraag aan Roelie is: hoe creëer je een wazige achtergrond? Op beide onderstaande foto’s staat dezelfde bloem op dezelfde tijd en plek maar tóch zijn het verschillende foto’s. Het antwoord wordt gegeven tijdens de cursus.

Belangstellenden kunnen zich nu opgeven voor de korte cursus op dinsdagavonden of op donderdagmiddagen. De eerste cursus dit jaar start op dinsdag 5 februari (les 2 is op 12 februari) en vindt plaats in de fotostudio van Roelie ´t Jong aan de Koninginneweg 150 in Ridderkerk. Deelname kost € 85,00 per persoon. Meer informatie, zoals data in de komende maanden, is te vinden op website www.roelietjong.nl. Voor aanmelding en informatie kan contact worden opgenomen met Roelie via email: info@roelietjong.nl of via telefoon: 06 – 55 88 59 80.