Kunst en cultuur workshops in Rijsoord 

Stichting Cultuureducatie en Facet Ridderkerk organiseren tijdens het Zomerfestijn een week lang workshops. Al deze workshops vinden plaats bij het bezoekerscentrum De IJsvogel in Rijsoord.

Verschillende workshops op een vaste locatie wordt ook wel een Cultuur Camping genoemd.De Cultuur Camping is dé plek waar u samenkomt om verschillende creatieve workshops te volgen. Op 11, 12, 14 en 15 juli 2022 geniet u van kleien, fotograferen, schilderen, vilten en live muziek op een prachtige locatie, namelijk in de tuin van Bezoekerscentrum de IJsvogel aan de rand van het Waalbos. De workshops worden gegeven door vakdocenten van het Servicebureau Onderwijs & Cultuur. Elke dag is er een ochtendworkshop van 10.00 – 12.00 uur. In de middag is de workshop van 13.30 – 15.30 uur. 

Maandag 11 juli kunt u in de ochtend Tuindieren van klei maken. Tijdens deze workshop maakt u tuindieren van klei met vakdocent Nathalie de Waard. In de middag maakt u een vogelvoedervol van klei. Met deze vrolijke vogelvoederbol trekt u gegarandeerd al die leuke kleine vogeltjes die u zo graag in de tuin wilt zien. 

Dinsdag 12 juli krijgt u van Mark Isarin tips en uitleg over het maken van Landschap- en natuurfotografie.Hoe krijgt u de natuur zo mooi mogelijk op beeld? Tijdens deze ochtendworkshop fotografeert u met moderne apparatuur landschappen en naturen. Het Waalbos is een unieke locatie om te fotograferen. U hoeft zelf geen camera mee te brengen. Van 13.30 tot 15.30 uur kunt u aan de slag om een verhaal te vertellen in vijf foto’s. Stap voor stap wordt u begeleid om dit te realiseren. Wat is uw verhaal en hoe zorgt u ervoor dat het op beeld overkomt? 

De workshop Schildercollage maken is op donderdagochtend 14 juli. Een collage is een kunstvorm, waarbij gebruik gemaakt wordt van een mixed media techniek. Dat is schilderen met verf gecombineerd met uitgeknipte of gescheurde stukken papier die vastgelijmd worden op een ondergrond, in diverse lagen. Samen met vakdocent Helen Hietbrink gaat u heerlijk aan de slag met kwast en schaar. In de middag maakt u een schilderij met songtekst. N.a.v. een korte songtekst (of gedicht) maakt u een schilderij wat met de sfeer van de tekst te maken heeft. De techniek is illustratief. Het vertrekpunt is een stuk tekst. Daarna volgen er uitgeknipte woorden en letters en tekeningen. Van 15.30 tot 16.30 uur kunt u genieten van een hapje, drankje én live muziek van  Seniorenpodium Dordrecht, WHOP goes POP on Tour. Er zijn diverse optredens door senioren die van muziek houden en zelf muziek maken. Laat u verrassen door heerlijke live muziek van deze dames en heren. De entree is gratis. 

Vrijdag 15 juli kunt u in de ochtend een workshop vilten volgen. U maakt mooie bloemen en andere creaties van vilt. De laatste workshop van deze Cultuur Camping is macrameeën. Bij het bezoekerscentrum is vlas gezaaid. Van vlas wordt touw, draad en linnen gemaakt. Met touw gaat u macrameeën. Een sleutelhanger, riem of plantenhanger maken is mogelijk.

Wie beide workshops op één dag wilt volgen is welkom om tussen de workshops in op locatie te lunchen. Heeft u zin om lekker creatief bezig te zijn en natuurlijk te genieten van een mooie rustgevende omgeving? Schrijf u dan in voor de Cultuur Camping workshops. De kosten zijn 5 euro per persoon per workshop, inclusief koffie of thee.

De locatie van alle workshop is het bezoekerscentrum de IJsvogel, Waalweg 9A. Op maandag 11 juli is er eenmalig gratis busvervoer. De vertrekplaats is de bushalte aan Schoutstraat 5. De bus vertrek om 9.30 uur en 13.00 uur. Voor de andere dagen moet u op eigen vervoer naar Rijsoord.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of per mail info@facetridderkerk.nl. Inschrijven kan alleen op het kantoor van Facet aan de Schoutstraat 5. Betaling is mogelijk met pin of contant.