Agenda

Kunst en muziek bij opening Cultureel Seizoen Ridderkerk

Op zaterdag 1 september organiseert het Servicebureau Onderwijs&Cultuur ‘Kunstvisite’ en ‘Muziekvisite’ tijdens de Opening Cultureel Seizoen in Het Plein in Ridderkerk. Twee workshops waarbij beeldend kunstenaar Gaby Kronemeijer en zangdocente en dirigente Trea Kuijsten met de deelnemers aan de slag gaan.

Kunstvisite Doppenkunst met Gaby Kronemeijer
Gaby Kronemeijer laat jong en oud de gevolgen inzien van zwerfafval. ‘Plastic soep’ noemt Gaby het ook wel, is de steeds groter groeiende afvalberg in onze wateren die ontstaat uit zwerfafval. Tijdens deze kunstvisite maak je een kunstwerk van doppen. Je mag zelf alvast draaidoppen sparen en deze schoon meenemen! (statiegeld flessen kunnen ook zonder dop ingeleverd worden).

  • Van 12.00-15.00 uur is deze doorlopende workshop voor iedereen toegankelijk. Deelname is gratis, er is plaats voor 10 deelnemers.

  • Van 15.00-16.00 uur is de workshop alleen voor de bewoners van de Reyerheem en gasten van de Gasterij de Ontmoeting.

Muziekvisite Zing Nederlands met me met Trea Kuijsten
Tijdens deze muziekvisite staat de Nederlandse taal centraal, wordt er lekker gezongen én plezier gemaakt. In samenwerking met de Bibliotheek AanZet Ridderkerk organiseert zangdocente en dirigente Trea Kuijsten de workshop Zing Nederlands Met Me! Een uur lang worden verschillende Nederlandse liedjes gezongen. De deelnemers zingen uit volle borst Nederlandse klassiekers en maken zo op een andere manier kennis  met de Nederlands taal.

  • Deze workshop is alleen voor de bewoners van Ontmoetingsplein de Reyerheem en gasten van de Gasterij de Ontmoeting.

Cultuur Dichtbij Ridderkerk
Kunstvisite en Muziekvisite zijn onderdeel van ‘Cultuur Dichtbij’, een samenwerkingsverband tussen de Reyerheem, Gasterij de Ontmoeting van de Riederborgh en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur waarbij inwoners uit Ridderkerk elkaar ontmoeten via diverse cultuurdisciplines. Cultuur Dichtbij wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Stichting Fonobori. Cultuur Dichtbij, een middag waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.