Agenda

Kunstroute Ridderkerk het weekend van 21 en 22 mei

Na twee jaar bijna onzichtbaar te zijn geweest door de Corona-perikelen is de Stichting Kunstroute Ridderkerk heel blij om aan te kunnen kondigen dat dit jaar de Kunstroute weer gepland staat op 21 en 22 mei. a.s. De kunstenaars die aan de Kunstroute verbonden zijn hebben in de twee jaar natuurlijk niet stil gezeten, er is dus veel nieuw prachtig werk gemaakt.  Bovendien is het werk van twee nieuwe kunstenaars in dit illustere kunstenaarsgezelschap  te bewonderen. Reden genoeg om deze data in uw  agenda te noteren.

Schilderijen, tekeningen, keramiek, fotografie, beeldhouwwerk, textiele kunsten, edelsmeden, glaswerk, brons, wat eigenlijk niet?  In de meest uiteenlopende stijlen en vormen. Twee dagen lang kunt u zowel op clusterlocaties zoals Bezoekerscentrum Waalbos, Galerie Imspa, Kunsthandel Jan Kooijman en Restaurant Paviljoen Struis, als bij enkele kunstenaars aan huis terecht om al het werk te bekijken. Genieten van een enorme portie kunst en cultuur die in ons dorp te vinden is.

Een mooie uitspraak van de Spaanse kunstenaar Joan Miró luidt: “Je kunt een week lang naar een kunstwerk kijken en er  vervolgens nooit meer aan denken. Je kunt ook één seconde een kunstwerk zien en het nooit meer vergeten.”

We kijken er naar uit u te ontmoeten en te mogen vertellen over de kunst die we maken en misschien heeft u maar één seconde nodig…

Alle informatie over de Kunstroute is te vinden op de website www.kunstrouteridderkerk.nl