Agenda

Kunstroute Ridderkerk neemt feestelijk afscheid

Op 10 oktober om 20:00 vindt een feestelijke afsluiting plaats, de finissage van de mooie expositie van de Kunstroute Ridderkerk in de middenbeuk van het Gemeentehuis Ridderkerk.

Deze expositie staat in het teken van het afscheid van twee prominente leden van de Kunstroute Ridderkerk.

Netty van Rotterdam, oprichtster van de Kunstroute, en Hans Ipskamp hebben aan de wieg gestaan van, en hebben zich decennia lang ingezet voor deze kunstenaarskring. In die inmiddels ruim 25 jaren is de Kunstroute steeds professioneler geworden. Met hun tomeloze inzet hebben zij bijgedragen aan het prachtige aanbod van kunst en cultuur in Ridderkerk en omstreken. 

En dat is wederom te zien aan deze expositie. Hoogstaand werk van kunstenaars uit diverse disciplines zoals schilderijen, keramiek, sieraden, glas, mode, beeldhouwen en fotografie. Een aantal van de kunstenaars exposeren regelmatig in binnen- en buitenland en hebben diverse prijzen gewonnen met hun werk.

Wanneer u de expositie bezoekt, en dat is dus echt de moeite waard, ziet u bij veel werken een goudkleurige aanduiding. Dit zijn werken die speciaal aan Netty van Rotterdam en Hans Ipskamp zijn opgedragen. Symbolisch worden deze, samen met een persoonlijke boodschap, aan hen tijdens de feestelijke finissage aangeboden. 

De feestelijke avond op 10 oktober zal omlijst worden door de muziek van de band Jamz.

Naast dit afscheid wil de Kunstroute Ridderkerk ook een blik werpen op de toekomst. Er worden plannen gesmeed om meer jonge mensen bij de Kunstroute te betrekken, de drempel te verlagen om bij een kunstenaar binnen te stappen en meer mensen met kunst in contact te brengen.  U zult in de toekomst  van ons horen met nieuwe initiatieven en mooie evenementen, want:

“Creativiteit is zien wat iedereen ziet, maar er mee doen wat niemand anders doet.”

De Najaarsexpositie is te zien tot en met 10 oktober 2019 in de Middenbeuk van Gemeentehuis Ridderkerk.

Voor meer informatie, kijk op www.kunstrouteridderkerk.nl.

Foto: Erik Jonkman