Agenda

Laagdrempelig buitenconcert door Ridderkerks Symfonieorkest

Het Ridderkerks Symfonieorkest houdt op zaterdag 8 juli 2023 een kort, gratis middagconcert bij de Opstandingskerk, als afsluiting van het seizoen. Hierbij biedt het orkest voor ieder wat wils aan, en het concert is dan ook geschikt voor iedereen – van fervent Radio 4-luisteraar voor wie zelfs Stravinsky geen geheimen meer heeft, tot de passant die toevallig langs de kerk loopt en graag eens een kijkje komt nemen.

Het orkest zal een heel spectrum aan drie eeuwen van klassieke muziek ten gehore brengen, van het bekende Intermezzo uit Pietro Mascagni’s opera Cavalleria Rusticana tot de ingetogen “Trois Gymnopedies” van Erik Satie. Voor degene die een avondvullend klassiek concert net wat teveel van het goede vindt of die graag kleine kinderen kennis wil laten maken met muziek, maar ook voor de klassiekemuziekkenner belooft het een afwisselende muzikale middag te worden.

Het concert begint om 14.15 uur en vindt bij mooi weer buiten plaats, bij de Opstandingskerk, Rijksstraatweg 95-97 te Ridderkerk. Bij minder weer vindt het concert in de kerk plaats. Er is geen toegangsprijs, maar een gift ter bestrijding van de kosten wordt op prijs gesteld.

Foto: Kees Oosterwijk