Agenda

Laatste keer oud papier ophalen in Slikkerveer

Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer haalt dinsdag 24 september voor de laatste keer oud papier op in de wijk. Hiermee wordt een traditie van 80 jaar afgesloten. De vereniging hoopt dan ook met een top opbrengst te eindigen.

Al sinds jaar en dag verzamelt muziekvereniging Harmonie Slikkerveer oud papier. Hiermee is veel geld verdient om de vereniging  te ondersteunen. Broodnodig, want een muziekvereniging heeft vele kosten. De instrumenten, dirigenten en instructeurs, het verenigingsgebouw is niet op te brengen met de contributie alleen.

Geschiedenis

Op 8 januari 1996 is er door de gemeente Ridderkerk een vergunning afgegeven voor het inzamelen van oud papier door middel van huis-aan-huis inzameling. Met de handtekening van Arie de Kluijver is het inzamelen begonnen, en al die jaren is Arie de Kluijver de coördinator gebleven.

In het begin met een chauffeur vanuit de vereniging, later een professionele chauffeur. Ook zijn in de loop der jaren de regels steeds strenger geworden. Veiligheidshesjes en -schoenen zijn in de loop der jaren ook verplicht geworden. Maar het mocht de oud-papier-ploeg niet tegenhouden, alle jaren stonden zij paraat! Maand in maand uit is er in Slikkerveer oud paier opgehaald door Harmonie Slikkerveer.