Agenda

Landelijk Atelierweekend ook in Ridderkerk

Tijdens het Landelijk Atelierweekend op 24 en 25 juni 2023 krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de omgeving. Om zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Intuïtieve schilderijen in Ridderkerk

Ook keramiste Nathalie van Wingerden met haar atelier Atelier van Wingerden doet wederom mee met dit mooie weekend.

Het is voor haar een spannende editie omdat zij in het afgelopen jaar ook is gaan schilderen. Schilderen vanuit intuïtie. “Wanneer je schildert vanuit je intuïtie maak je eerst contact met je energie, je chakra’s en je innerlijk kind. Van daaruit ga je schilderen zonder dat je een vooropgezet plan hebt. Op een gegeven moment zie je iets in het schilderij en borduur je daarop verder,” aldus de Ridderkerkse kunstenares: “Het maakt het werk kwetsbaar, omdat je iemand daarmee een inkijkje geeft in je emoties en gevoelswereld. Ik ben van mening dat het de taak is van een kunstenaar om dit te doen, zodat mensen zich daarin kunnen herkennen en uitgenodigd worden naar hun eigen binnenwereld te kijken.”

Het atelier dat gelegen is achter het woonhuis aan de Fazant 30, is open op:

  • zaterdag 11.00 – 20.00 uur
  • zondag  11.00 – 17.00 uur

Tevens geeft Nathalie op zondag een gratis miniworkshop intuïtief schilderen. Omdat er maar plek is voor 6 personen is het aan te raden hiervoor een plekje te reserveren. Dit kan via de mail: nathalie@ateliervanwingerden.nl

Natuurlijk is er ook keramiek in het atelier te vinden, de beroemde Yurnals, boswezens, Shamanca’s, altaartjes en wijnkelken.

Meer informatie over alle deelnemende ateliers

Wanneer u meer informatie wilt over alle deelnemende ateliers in Nederland dan kunt u deze overzichtelijk vinden op de website van het Landelijk Atelierweekend: www.landelijkatelierweekend.nl