Landelijke natuurwerkdag in het Waalbos

Op zaterdag 6 november 2021 doet Stichting Natuurbeheer Waalbos mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Zij gaan dan weer aan de slag in het Waalbos. Werkzaamheden die er liggen zijn: verwijderen wilgenopschot, maaien en hooien boomgaard en bijenidylle, opkronen populieren en aanvullen oeverzwaluwwand met zand.


Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. 

Mensen die ook een keer buiten in de natuur willen werken, kunnen zich aanmelden via info@onswaalbos.nl Gereedschap en handschoenen verzorgt de Stichting. Oude kleding is wel handig. De groep verzamelt zich tussen 8.45 en 9.00 uur in bezoekerscentrum de ijsvogel en werken tot ca 13.00 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade. De werkdag eindigt met een broodje.