Agenda

Landvast organiseert Lockdown Challenge voor kinderen

Van maandag 28 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021 organiseert Landvast een gratis Lockdown Challenge voor alle kinderen uit de regio. Zeven challenges die je in en om je huis alleen of samen met vriendjes en vriendinnetjes kunt doen. Leuke eenvoudige opdrachten waarmee je ook andere mensen blij kunt maken, leuke proefjes kunt doen, tover jij jezelf op het witte doek? Ga je buiten op zoek moeten naar….en ga je zelf toch knallen met oud en nieuw?

Wat veel kinderen niet weten is dat dat er sinds dit jaar iemand is komen wonen in Landvast. Het is de 10 jarige Leen Zaam. Leen Zaam is erg groot filmliefhebber en hij doet eigenlijk niets liever dan in de bioscoop zitten en films kijken. Hij had zich er dan ook op verheugd om deze kerstvakantie meerdere films te gaan bekijken. Maar dat gaat met deze nieuwe lockdown wederom niet lukken. Dus hij verveelt zich heel erg. Leen houdt niet van alleen zijn en wil graag samen met jou de challenges uitvoeren.

Elke dag zit Leen Zaam met zijn telefoon klaar om met je kunnen chatten en zal hij je vertellen welke challenge er voor die dag klaar staat. Hiermee kan jij zelf bepalen wanneer je de challenge wilt doen.
En als jij alle challenges hebt uitgevoerd ligt er een diploma voor je klaar.

Het chatten met Leen Zaam kan via de gratis app Telegram. Een duidelijke uitleg over hoe je eenvoudig kunt deelnemen staat op de speciale pagina landvast.nl/leenzaam.

Op deze pagina staat ook welke benodigdheden er allemaal nodig zijn om alle challenges thuis uit te kunnen voeren. Alle challenges zijn in principe gewoon uit te voeren met reeds in ieder huis aanwezig materiaal. Al kan een printer en af en toe een beetje ouderlijke hulp wenselijk zijn.

Als je een keer een challenge gemist hebt geeft dit niet. De challenges zijn na afloop ook gewoon beschikbaar via de website en Leen Zaam heeft heel veel geduld. Dat heeft hij wel geleerd in het afgelopen jaar. Je kan dan ook op elk moment met hem chatten en hij helpt je er doorheen.

Thuis@Landvast

De Landvast Lockdown Challenge is een nieuwe activiteit in de corona periode. Sinds de eerste lockdown heeft Landvast al diverse online activiteiten opgezet. Zoals Landvast op zijn eigen website schrijft is de missie van Landvast  ‘Landvast verbindt!’

Landvast verbindt letterlijk de haven aan het centrum, maar het gaat ook over de functie van Landvast voor Alblasserdam en de regio. Het doel is dat iedereen zich thuis kan voelen bij Landvast. Landvast vervult als ontmoetings- en activiteitenplek een cruciale rol in het bij elkaar houden, het verbinden, van de Alblasserdamse samenleving. Door het gastvrij huisvesten van zoveel mogelijk Alblasserdamse en regionale verenigingen en het aanbieden van brede activiteiten voor iedereen. 

Doelstellingen die door corona en het meermalig moeten sluiten moeilijk uitvoerbaar zijn. Daarom heeft Landvast gekozen om online activiteiten aan te bieden om zo toch deze (juist nu) zo belangrijke rol te kunnen blijven spelen. Mede dankzij het beschikbaar stellen van de benodigde apparatuur door Plaisier Audiovisueel heeft Landvast dit kunnen doen. Uiteraard hoopt Landvast, net als iedereen, weer terug te kunnen naar de oude situatie. Maar mocht de situatie daarom vragen dan zullen zij hun missie op andere manieren blijven uitvoeren.

Illustratie: Melody