Agenda

Ledenbijeenkomst Vrouwen van Nu

De ledenbijeenkomst van Vrouwen van Nu, afdeling Ridderkerk, vindt plaats op maandagmiddag 29 januari 2024 om 13.30 uur. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de zaal van de Levensbron, gelegen aan de Jan Luykenstraat 10 in Ridderkerk.

Tijdens deze bijeenkomst zal Klaas Bakker een lezing geven over Wenen, waarbij filmbeelden getoond worden en pianomuziek ten gehore wordt gebracht. Het programma omvat onder meer ‘An der schönen blauen Donau’, wat de schoonheid van de Donau en de waardering voor Johann Strauss benadrukt. Deze licht ironische en bewonderende benadering belicht diverse aspecten van Wenen, van de keizerlijke pracht en het dagelijkse leven in de stad. Aspecten zoals het reuzenrad in het Prater, keizerin Sissy, de dierentuin, paleis Schönbrunn, de schilderijen van Klimt, het Ankeruhr (Jugendstilklok met historische Weense personages), de Donau, de Lippizaners van de Spaanse Rijschool, enzovoort, worden begeleid door muziek van bekende Weense componisten als Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert en Johann Strauss. Het belooft een gevarieerd en levendig (klank)beeld van Wenen door de eeuwen heen te worden.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs € 6,50, inclusief een kopje koffie of thee.