Leer écht ontspannen: meditatie voor beginners

O’Shin Aikido Vereniging Zonzinkan begint met speciale Japanse meditatielessen in Ridderkerk. Doel is écht leren ontspannen, waardoor je meer energie krijgt om leuke dingen te doen of juist minder leuke dingen goed aan te kunnen pakken. Iedereen heeft baat bij meditatie. Je hoeft geen enkele voorkennis te hebben, want de lessen zijn op maat gemaakt voor beginners. 

Meditatie is overigens niet zweverig, maar juist heel praktisch en eenvoudig uit te voeren onder leiding van een deskundige leraar. Of je nu last hebt van stress, angsten, onrust, het maakt allemaal niet uit. Meditatie zorgt bij regelmatige beoefening voor een groter bewustzijn. Je levensenergie, Ki in het Japans, neemt toe. Je voelt je sterker, krijgt meer zelfvertrouwen. Kortom, je zult je beter gaan voelen. 

De lessen beginnen elke donderdagavond om half 8 ’s avonds en elke zondagochtend om half 10 ’s ochtends en duren telkens dertig minuten. Behalve Ki-meditatie, Ki-oefeningen en Ki-ademhaling besteden we ook aandacht aan theorie, want meditatie dat is toch ‘De Kunst van het Zijn’. 

De lessen worden gegeven in de gymzaal van De Driemaster aan de Platanenstraat 6 (even het schoolplein oplopen naar de ingang). Contributie is slechts 8 euro per maand. Iedereen kan deelnemen.

Wil je meedoen, dan kan dat in een gratis proefles. Kom gewoon naar de zaal. Wil je op voorhand meer informatie, mail dan naar nuijtened@gmail.com