Agenda

Leesfeest in Bibliotheek Ridderkerk

In september begint er een nieuw schooljaar. Voor veel kleuters een spannend moment: de stap van de kleuterklas naar de ‘grote’ school. Gaat jouw kind naar groep 3? Dan is hij of zij al snel toe aan de eerste leesboekjes. De Bibliotheek AanZet wil je dan ook van harte uitnodigingen voor het Leesfeest in Bibliotheek Ridderkerk. Deze gezellige en informatieve middag vindt plaats op woensdag 25 september van 14.00 – 17.00 uur.

De bibliotheek heeft boeken voor alle niveaus. Er is niet alleen veel keus, maar ook heel veel voor weinig. Want wist je dat je zoon of dochter tot 18 jaar gratis lid is van de bieb? Tijdens het Leesfeest ontdek je alles over onze collectie en activiteiten voor beginnende lezers. AVI-niveaus, handige tips voor het uitzoeken van boekjes: het komt allemaal aan bod. Ben je nieuwsgierig naar de jeugdafdeling van de bibliotheek? Sluit dan aan bij één van de rondleidingen door de vestiging. De kinderen leven zich uit met een spannende speurtocht, voorlezen, taalspelletjes en workshops.

Leesbevordering in de bibliotheek

De Bibliotheek AanZet zorgt ervoor dat iedereen kan beschikken over informatie, inspiratie en vaardigheden om optimaal deel te nemen aan de samenleving. De afdeling Educatie speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van taalvaardigheden. Hun kerntaak is dat iedereen zich hierin goed kan ontwikkelen en ook plezier heeft in het lezen. Lezen en voorlezen zijn belangrijk voor ieder kind. We helpen ouders dan ook graag op weg om hun kinderen hierin te stimuleren. Wat zijn de beste boekjes? Hoe maken ze het lezen leuk? Ook worden er veel activiteiten rondom leesplezier georganiseerd, zoals het Leesfeest. 

Praktische informatie
Wat: Leesfeest in Bibliotheek Ridderkerk
Wanneer: woensdag 25 september, 14.00 – 17.00 uur
Waar: Bibliotheek Ridderkerk
Toegang: gratis | aanmelden is niet nodig

De meeste kinderen hebben een uitnodiging ontvangen via hun school. Op vertoon van deze uitnodiging mogen ze naar binnen.