Agenda

Leesfeest in Bibliotheek Ridderkerk

In september begint er een nieuw schooljaar. Voor veel kleuters een spannend moment: de stap van de kleuterklas naar de ‘grote’ school. Gaat jouw kind naar groep 3? Dan is hij of zij al snel toe aan de eerste leesboekjes. De Bibliotheek AanZet wil je dan ook van harte uitnodigingen voor het Leesfeest in Bibliotheek Ridderkerk. Deze gezellige en informatieve middag vindt plaats op woensdag 26 september van 14.00 – 17.00 uur. Iedereen is welkom: beginnende lezers, broers, zussen en (groot)ouders. 

Je wordt wegwijs gemaakt in onze collectie voor beginnende lezers. Kom alles te weten over AVI-niveaus en krijg handige tips voor het uitzoeken van boekjes. En ben je nieuwsgierig naar de jeugdafdeling van de bibliotheek? Sluit dan aan bij één van de rondleidingen door de vestiging. De kinderen kunnen zich tijdens het Leesfeest uitleven met een spannende speurtocht, voorlezen en taalspelletjes.

Leesbevordering in de bibliotheek

De Bibliotheek AanZet zorgt ervoor dat iedereen kan beschikken over informatie, inspiratie en vaardigheden om optimaal deel te nemen aan de samenleving. Onze afdeling Educatie speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van taalvaardigheden. Hun kerntaak is dat iedereen zich hierin goed kan ontwikkelen en ook plezier heeft in het lezen. Lezen en voorlezen zijn belangrijk voor ieder kind. We helpen ouders dan ook graag op weg om hun kinderen hierin te stimuleren. Wat zijn de beste boekjes? Hoe maken ze het lezen leuk? Ook organiseren we veel activiteiten rondom leesplezier, zoals het Leesfeest.

Praktische informatie
Wat: Leesfeest in Bibliotheek Ridderkerk
Wanneer: woensdag 26 september, 14.00 – 17.00 uur
Waar: Bibliotheek Ridderkerk
Toegang: gratis | aanmelden is niet nodig