Agenda

LEKKER Ridderkerk 2018

‘LEKKER Ridderkerk’ is een culinair feest dat sinds 2013, elk laatste zaterdag van oktober, wordt gehouden in het centrum van Ridderkerk. Een evenement dat toegankelijk is voor iedereen en is bedoeld om mensen kennis te laten maken met food-winkels en keukens van diverse restaurants die gevestigd zijn in het Winkelhart van Ridderkerk.

De diversiteit aan kookkunsten van de deelnemers staan garant voor een bijzondere smaakervaring. Naast het proeven van de heerlijkste gerechten op zaterdag 27 oktober van 12.00 – 16.00 uur, wordt ook een uitgebreid en gevarieerd entertainment programma aangeboden. Met een vleugje Azië!

Voorafgaand aan de vijfde editie van LEKKER Ridderkerk start op vrijdag 26 oktober van 10.00 tot 18.00 uur een Oosterse markt; Pasar Malam in de overdekte winkelgebieden en onder de Pagodetent in het centrum. De Pasar Malam is ook op zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 17.00 uur onderdeel van het feest van smaken tijdens LEKKER Ridderkerk.

  

Lekker Ridderkerk 2016

Tante Lien op bezoek aanvang 14.00 uur

Toen de organisatie van LEKKER Ridderkerk Wieteke van Dort benaderde zei ze onmiddellijk; “ja”, ik kom graag optreden op zaterdag 27 oktober in het Winkelhart van Ridderkerk. Wieteke van Dort is vooral bekend geworden als de Indische tante Lien in menig televisieprogramma die vooral ouderen en mensen met een Indische achtergrond zich zullen herinneren.

Ook speelde ze met onder andere Willem Nijholt in het jeugdtelevisieprogramma Oebele. In De stratemakeropzeeshow met Aart Staartjes en Joost Prinsen was zij de ‘deftige dame’. Naast haar televisiewerk is Wieteke van Dort als Tante Lien een veelgevraagde gast in theaters, op Pasar Malams (Oosterse markten) en op Indische feesten. Met oude en nieuwe liedjes en vrolijke conferences vult Tante Lien de daarvoor beschikbare tijd. Deze conferences kunnen worden aangepast en gaat ze in op opmerkingen uit het publiek. Hoewel dit optreden vaak plaats vindt in andere gelegenheden dan het theater, slaagt Tante Lien er altijd weer in het publiek het gevoel te geven bij haar op visite te zijn.

Dit afwisselend sfeervolle en komische programma is geschikt voor ieder publiek en zeker niet alleen voor mensen met een Indisch verleden. Het is al vele malen met succes uitgevoerd op de meest uiteenlopende gelegenheden. Natuurlijk zingt Tante Lien bekende nummers zoals ‘Arm Den Haag’ en ‘Geef mij maar nasi goreng’, maar verzoeknummers kunnen ook ingepast worden. In november komen er twee boeken van haar uit. Een boek voor het kleuteronderwijs en een boek over haar familie geschreven door de journalist Hans Visser. Het optreden van Tante Lien vindt plaats op zaterdag 27 oktober tussen 14.00 en 15.00 uur is in de omgeving van het delifrance-pleintje.

Daarnaast vindt ook de prijsuitreiking plaats van; ‘WIN met uw kassabon’. Waarbij je kans maakt op een lunch, diner of high tea voor 2 personen bij één van de horecagelegenheden in het Winkelhart Ridderkerk.

Voor meer informatie: www.winkelhartridderkerk.nl