Lekker Ridderkerk in het Winkelhart

Zaterdag 23 oktober 2021 staat het Winkelhart Ridderkerk in het teken van Lekker Ridderkerk. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur zullen er diverse festiviteiten plaatsvinden die allemaal met eten te maken hebben.

Zo zullen oud deelnemers van Heel Holland Bakt seizoen 2019-2020 tussen 12.00 uur en 15.00 uur hun kunsten laten zien in een tent die op het Sint Jorisplein wordt neergezet. Elke bakker zal een taart van 1.5 m lang maken en opmaken in het thema van een land in Europa. Om 15.00 uur zullen de taarten in zogenaamde schnitt-stukken worden gesneden en voor €10,- per stuk worden verkocht. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan de Zonnebloem Ridderkerk.

Ook kunnen de thuisbakkers aan de slag. De bakkers die zich hiervoor aangemeld hebben, kunnen zaterdag tot 12 uur hun Europa-taart inleveren bij het voormalig Dolcis-pand in het Jorshof. Vanaf die tijd zal de Ridderkerkse oud-bakker Joop van Vliet met zijn vrouw Bep de taarten gaan jureren. Om 13.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Verder zal er nog een grote paella-pan onder de tent komen te staan en een grote mosselpan waaruit lekkere hapjes worden geserveerd. En er is ook een actie Mosselpan. Bij het inleveren van een kassabon van winkels uit het Winkelhart van ten miste €20,-, kunt u een mosselpan winnen.

Ook lopen er gedurende de hele middag diverse mensen rond die lekkernijen uitdelen uit Europese landen.

Meer info op website Winkelhart Ridderkerk.