Agenda

Let’s go digital: gratis cursussen in bibliotheek

De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat mensen zelf hun zaken digitaal kunnen regelen. Daarom staan er twee gratis cursussen op de agenda voor mensen die digitaal vaardiger willen worden.

Wekelijks is er Klik & Tik, waarbij deelnemers de basis leren. En op donderdag 4 oktober start de cursus Digisterker. Deze cursus is voor iedereen die wil leren omgaan met een DigiD en de websites van de overheid. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van elk twee uur: 4, 11, 18 en 25 oktober van 13.30 – 15.30 uur in Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Geïnteresseerden voor Digisterker moeten zich van tevoren inschrijven en al wel wat ervaring hebben met computers, e-mail en het internet. Kijk voor meer informatie ook op www.debibliotheekaanzet.nl.

Klik & Tik

In Bibliotheek Ridderkerk is wekelijks Klik & Tik. Hier leren mensen de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. De gratis cursus kent drie onderdelen: de basis, het internet op en samen op ’t web.

Bibliotheek Ridderkerk Centrum: elke maandag van 10.15 tot 11.30 uur.
Bibliotheek Slikkerveer: vanaf 10 oktober elke woensdag van 14.30 – 15.00 uur.

Aanmelden kan in de bibliotheek of via 078 – 620 55 00.

Meer over Digisterker

Aan de hand van oefeningen in een werkboek gaat men aan de slag. Deelnemers krijgen ook inzicht in wat de overheid allemaal over burgers weet. Er komt in de cursus veel aan bod: het aanvragen en gebruiken van de DigiD, een blik op mijnoverheid.nl en hoe vraag je iets aan bij de gemeente? Neem de inloggegevens van de eigen DigiD mee. Of, als een DigiD nog aangevraagd moet worden, is het BSN-nummer nodig. Dit nummer staat in een paspoort, rijbewijs, ID-kaart of zorgpas. Daarnaast is het handig een mailadres te hebben en een mobiele telefoon mee te nemen.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.