Lezing: Grijze haren, rijke hersenen

Neem op donderdag 20 oktober 2022 een duik in het 60+ brein met wetenschapsjournalist Mark Mieras. Hij is gespecialiseerd in neuropsychologie en geeft van 14.30 tot 15.30 uur de lezing “Grijze haren, rijke hersenen” in Het Plein in Ridderkerk, Koningsplein 2. Tickets voor de lezing kosten € 5,-, inclusief een kop thee of koffie. Tickets zijn alleen online te koop. Bestel een kaartje via facetridderkerk.nl/agenda.

Mark Mieras is een enthousiast en veel gevraagd spreker. In zijn veelgelezen boeken geeft hij een levendig beeld van onze bewegelijke hersenen, over onze kracht en kwetsbaarheid. Tijdens de lezing “Grijze haren, rijke hersenen” behandelt hij vragen als: Hoe veranderen de hersenen gedurende ons leven? Waar worden we met de jaren minder goed in en waarin juist steeds beter? En waarom blijven we samen langer jong als iedereen in de samenleving kan blijven participeren?

Hoe ziet de middag eruit?

Vanaf 14.00 uur zijn bezoekers welkom in Het Plein en staat de thee en koffie klaar. Om 14.15 uur gaan de zaaldeuren open voor de lezing. Na de lezing om 15.30 uur is er gelegenheid om na te praten in het Plein.

Contact

Meer informatie is te krijgen via Roxanne van der Slot van Projectbureau Muziekschool Ridderkerk via projectbureau@sce.nu.

Deze lezing is onderdeel van het beweegproject DansMEE 60+ en wordt georganiseerd door Facet Ridderkerk en Muziekschool Ridderkerk. DansMEE 60+ wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de subsidie ‘Cultuur voor iedereen’ van de gemeente Ridderkerk.