Lezing over bewegen en het brein

In Ridderkerk staat de derde week van september, van 20 tot en met 24 september, in het teken van Wereld Alzheimer Dag en de Nationale Sportweek. Vanuit Dementievriendelijk Ridderkerk en het leefstijlprogramma Ridderkerk Langer Gezond wordt speciale aandacht gegeven aan het onderwerp dementie en het belang van bewegen.  

Op maandag 20 september 2021 geeft Erik Scherder (69 jaar), neuropsycholoog en hoogleraar speciaal voor Ridderkerkers een online lezing over bewegen. Deze interactieve lezing is te volgen via een livestream. Dit betekent dat u via de computer (bv. thuis) de lezing live kan volgen. U kunt de lezing ook volgen in theater het Plein. De tijd is van 16.00 – 17.00 uur.

Erik is bekend van het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ waar hij vaak aanwezig was. Hij staat bekend om zijn lezingen over de invloed van muziek en beweging op de werking van het brein. Daarnaast doet hij als neuropsycholoog verschillende onderzoeken over het thema bewegen. Ook deed hij onderzoek naar de relatie tussen lichamelijke (in)activiteit en gedrag (cognitie, slaapritme en humeur) bij mensen met en zonder dementie.

Facet is enorm blij dat Erik Scherder over bovenstaande thema’s komt vertellen. Het is geen vooraf opgenomen verhaal, het is een live lezing die via de computer of in de theaterzaal te volgen is en waarin je ook vragen kan stellen. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor lezing in de theaterzaal. Hiervoor kunt u een kaartje van € 5,00 kopen bij het kantoor van Facet. Wij zorgen voor een unieke beleving met een gezellige aankleding, een hapje en drankje en een goed gevulde goodiebag. De lezing thuis volgen is uiteraard ook mogelijk.

Dus bent u benieuwd naar het verhaal van Erik en de relatie tussen bewegen en de hersenen? Kom dan snel naar het kantoor van Facet voor uw kaartje of neem telefonisch contact op via 0180 – 432 350. Aanmelden voor de thuis lezing kan via jesper.lagendijk@facetriddekerk.nl. Het complete programma met o.a. de film ‘Still Alice’ in theater Het Plein van die week vindt u op dementievriendelijkridderkerk.nl