Agenda

Lichtjestocht Carnisse Grienden

Op vrijdagavond 4 november 2022 organiseert de jeugdafdeling van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde  een lichtjestocht door de Carnisse Grienden voor kinderen en volwassenen (kinderen tot 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene). De tocht start, onder leiding van een gids, om 19.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Verzamelen op het parkeerterrein van de Grienden aan de Koedood (tegenover gemaal Breeman). 

De wandeling start in de vroege avond als de duisternis langzaam invalt. De deelnemers krijgen een hoofdlampje te leen van de vereniging.  

Tijdens de wandeling gaan de deelnemers op zoek naar dieren die hier leven en pas actief worden als de schemering invalt. Wie weet wordt er een bever gespot terwijl deze druk bezig is.  Er is in ieder geval van alles te horen in het donker, maar wat is het? Het is best een beetje spannend om hier in het donker te lopen, maar de gids leidt de groep over de smalle paadjes in de donkere Grienden.  

Geïnteresseerd? 

De wandeling is gratis. Meld je aan via de website van de vereniging: natuurvereniging-ijsselmonde.nl/lichtjestocht-in-de-carnisse-grienden (vermeld je naam en aantal deelnemers). Deelname is beperkt, dus meld je snel aan.