Agenda

Unieke workshop zonneklep of haar decoratie: steun jonge mensen met kanker

Steel dit jaar de show met een eigengemaakte zonneklep of een fascinator (een haardecoratie) én steun daarmee het goede doel!  Volg, zelf of samen met vriendinnen, de workshop van prijswinnend hoedenmaakster Erna Wouters op 22 en 23 april 2022.

Erna Wouters en SanaVera (het bekende centrum voor ondersteuning van mensen met kanker aan de Straatweg 171 in Rotterdam) slaan de handen in één ten behoeve van de Soul Search Foundation. De Soul Search Foundation ondersteunt jonge mensen met/na kanker in het vinden van ‘het nieuwe normaal’. Jong zijn en kanker hebben (gehad) is vaak lastig te combineren.

De Soul Search Foundation steunt hen met activiteiten rond Regie en Vitaliteit na kanker. De Stichting werkt zonder winstoogmerk en heeft een ANBI status. Om geld in te zamelen voor dit goede doel wordt deze unieke en gezellige workshop gehouden op de prachtige locatie van de Hoeve Straatweg 171. 

Over Erna Wouters

Tijdens de workshop leer je de eerste kneepjes van het vak van hoedenmaakster Erna Wouters. Erna heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen van hoeden, tassen en haardecoraties en het geven van lezingen en workshops. Zij deed mee aan wedstrijden en exposities in binnen- en buitenland, van de oer-Hollandse Keukenhof tot aan bella Italia. Ook ontwierp Erna een hoed voor Prinsjesdag en won onlangs de publieksprijs bij de Nederlandse Spoorwegen.

Over de workshop

Erna geeft je persoonlijk advies bij het uitwerken van jouw unieke zelfgemaakte zonneklep of fascinator/haardecoratie. Die maakt jouw outfit voor de zonnige zomer helemaal compleet! Je kunt voor de fascinator of zonneklep kiezen uit diverse luxe hoeden materialen zoals sinamay, crin en voile, en je decoreert met bloemen, kralen, lintjes en veren. Om de haardecoratie te dragen, bevestigen we deze op een haarband of diadeem. Ook het is het mogelijk om de decoratie met een kammetje in je coupe te schuiven. 

De  zonneklep maak je van prachtige sinamay. Een mooi en heel licht gaasachtig materiaal waar ook zomerhoeden van gemaakt worden. De zonneklep draagt heel comfortabel, is erg licht en staat vrolijk. Ook het lezen van een boek wordt een stuk prettiger. Je gezicht wordt goed beschermd tegen de zon terwijl je er prachtig uitziet.

Is een fascinator net een stap te ver? Dan kun je ook kiezen voor een handdecoratie. Deze kan gedragen worden aan de pols als feestelijke armband of corsage: een unieke finishing touch voor je outfit bij een diploma-uitreiking of een bruiloft. Jij bent klaar voor het mooie weer met gezellige (tuin)feesten!

STEUN JONGVOLWASSENEN NA KANKER

De opbrengst van de workshop komt ten goede aan de Soul Search Foundation, een stichting die jongvolwassenen na kanker steunt bij het oppakken van hun leven. Deze ingrijpende ziekte heeft vaak langdurige gevolgen die het lastig maken om verder te gaan. Zowel SanaVera als Erna Wouters dragen deze stichting een warm hart toe en zetten zich graag belangeloos hiervoor in. 

Doe jij ook mee? Kom samen met je dochter, zus, vriendin of buurvrouw en maak een unieke zonneklep of fascinator voor de zomer! En ook de Belastingdienst werkt mee. De kosten zijn als bijdrage aan een goed (ANBI erkend) doel aftrekbaar van de belasting.

AANMELDEN & INFO 

Geef bij aanmelden aan of je gaat voor de haardecoratie of de zonnige zonneklep.

De workshop kost € 125 en is inclusief materiaal, professionele begeleiding en gezellige afsluiting met bites en bubbles  in de sfeervolle hoeve van SanaVera.

Datum:

  • Vrijdag:    22 april  19:30 – 22:30uur
  • zaterdag: 23 april  14:00 – 17:00 uur. 

Locatie: Straatweg 171, Rotterdam Hillegersberg.

Aanmelden kan via info@soulsearchfoundation.nl 

ALS ONDERNEMER SPONSOREN

Bent u ondernemer en wilt u de bites en bubbles sponsoren? Dan bent u daartoe van harte uitgenodigd! Neemt contact op via info@soulsearchfoundation.nl of met info@sanavera.nl Alvast hartelijk dank voor uw steun voor dit prachtige doel! 

Website Erna : www.ernawouters.nl
Instagram Erna : @hoedenvanerna
Website Soul Search Foundation: www.soulsearchfoundation.nl
Website SanaVera: www.sanavera.nl 

ZIN IN NOG EEN CREATIEVE WORKSHOP?

Zaterdag 9 april staat ook een benefietworkshop op de planning bij SanaVera voor de Soul Search Foundation. Dan maakt u o.l.v. beeldend therapeut Yvonne Peschier en AYA Janneke Mol een lenteschilderij met pastelkrijt. Beiden zijn betrokken bij de Soul Search Foundation en nemen u mee in de sfeer, zodat u weet waarvoor u creatief de handen uit de mouwen steekt. Deze workshop start om 10:00 uur en eindigt om 12:00 uur. Voor koffie/ thee en home-made lekkers wordt gezorgd. Kosten: €45,- (vanaf prijs, meer doneren mag altijd). Aanmelden bij: info@soulsearchfoundation.nl