Agenda

Maaspodium: Wat is vrouw zijn?

Op vrijdag 19 oktober (19:30) staat Poetry Circle Nowhere met LostProject in het Maaspodium met de spoken word voorstelling Rauw (v/v). Tijdens deze tweede Theater of the Now avond van het seizoen wordt een interactief randprogrammering door en voor jongeren georganiseerd. Een voorstelling over wat het is om vrouw te zijn, waarin clichébeelden worden neergezet, weerlegd en toegegeven. Zes vrouwelijke performers met verschillende achtergronden laten je nadenken over de rol en identiteit van de vrouw.

RAUW (v/v): wat is vrouw zijn?

Ze zijn een groep. Mensen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: allemaal zijn ze vrouw. Maar hoe ze vrouw zijn, is heel verschillend. Wit, getint, donker. Islamitisch, christelijk, atheïst.Heteroseksueel, biseksueel, gay. Wat is dat vrouw zijn dan precies? Wie is ‘de vrouw’? Clichébeelden worden neergezet, weerlegd en toegegeven. Met spoken word, bokshandschoenen, veel humor en een rauw randje.RAUW (v/v) wordt gemaakt door zes vrouwelijke performers en Poetry Circle Nowhere. Bloedeerlijk en kritisch onderzoeken zij wat vrouw-zijn voor hen betekent. Dit zetten ze om in monologen, spel en humoristische scènes. Om zo, mannen en vrouwen na te laten denken over de rol en identiteit van vrouwen. ‘Er moet over de vrouw verteld en gepraat worden, met iedereen.’

Poetry Circle Nowhere en LostProject

Na een tweejarige opleiding bij Poetry Circle, een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers, begonnen de zes vrouwelijke performers een eigen collectief. Onder leiding van regisseur Priscilla Vaudelle, oprichter van theatercollectief LostProject, willen ze hun verhalen en gedichten vertalen naar een voorstelling die het spanningsveld opzoekt tussen het waarachtige en directe van spoken word en het fictieve en geënsceneerde van theater.

Theater of the Now

Rauw (v/v) is onderdeel van de Theater of the Now reeks: interactieve avonden over de wereld van nu, met een voor en door jongeren samengesteld randprogramma. Elke Theater of the Now is anders. Het Maaspodium daagt je uit om samen met het jongerenpanel grenzeloos te denken over de wereld anno nu.

RAUW (v/v)
Door: Poetry Circle Nowhere & LostProject
Aanvang: vrijdag 19 oktober 2018 19:30 uur
Prijs: vanaf €10
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/rauw