Agenda

Matt Schofield sluit het 17e editie Bluezy Bluesfestival Ridderkerk af

De zeventiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk heeft met zes topacts een geweldige line-up. De Britse bluesgitarist/zanger Matt Schofield zal de muziekliefhebbers op hun wenken gaan bedienen als uitsmijter van het festival. Matt Schofield wordt alom beschouwd als één van de meest getalenteerde en sensationele bluesgitaristen die de UK in de afgelopen decennia heeft voortgebracht. Inmiddels is al heel wat jaartjes woonachtig in Amerika. Hij is opgenomen in de Top 10 van Beste Britse Blues Gitaristen Allertijden. Hij staat daarin onder andere samen met iconen als Eric Clapton en Peter Green.

In 2010 werd Matt Schofield bekroond met de British Blues Award als ‘Blues Guitarist and Album of the year’. Matt speelde in Nederland onder meer op het hoofdpodium van North Sea Jazz en komt op jaarlijkse basis naar ons land voor een clubtour waarbij na iedere terugkeer het publiek fors in aantallen toeneemt. Ook de VS blijkt Matt Schofield in haar armen gesloten te hebben. Met maandenlange tours en spetterende optredens op vele grote festivals in de Verenigde Staten op zak lijkt gitaarwonder Matt Schofield zijn naam als de absolute vaandeldrager van de Britse Blues keer op keer te onderstrepen. Matt Schofield wordt in Nederland begeleid door King of the world, dat is ontstaan na het stoppen van Cuby & The Blizzards, en de Amerikaanse zangeres Christine Tambakis.

,,Door corona zijn er bijna geen Amerikaanse muzikanten beschikbaar om te boeken. Matt Schofield is dan weliswaar een Brit, maar hij woont in Amerika, dus ik ben hartstikke blij, dat we deze geweldige afsluiter van ons festival hebben kunnen strikken. 1 van de 10 beste gitaristen van Engeland, dat zegt nogal wat’’, kijkt organisator Nico Bravenboer met superveel zin vooruit.

Het festival vindt plaats op zaterdag 30 april in recreatiecentrum De Fakkel. Openingsact van het festival is om 15.00 uur de Belgische formatie Bill & The Burners, dat in Howlin’ Bill als frontman een geweldige zanger en mondharmonica speler kent. Als tweede band draaft de Nederlandse band DBF het podium op. Dit trio streeft naar optredens met veel groove, soul en rhythm & blues met een rauw randje. Daarna komt de Twelve Bar Blues Band (12BBB). Deze band brengt voornamelijk eigen werk met inspiratie uit de Chicagoblues. De vierde act zijn de bandleden van The Original Strikes, dat rauwe blues brengt, waarbij zanger Pieter van der Pluym alias Big Pete zijn naam zeker eer aan doet. Dan volgt de winnares van het beste bluesalbum van 2021 AJ Plug en als slotact betreed Matt Schofield met zijn band het podium.

Kaarten voor het festival zijn op de dag zelf aan de zaal voor € 30,- verkrijgbaar. Meer informatie is terug te vinden op de website: www.bluezybleusfestival.nl.