Agenda

Meedenken over Jeugd-Filmhuis Ridderkerk

Ridderkerk krijgt een jeugd-filmhuis. Kinderen en jongeren kunnen op maandag 13 juli tussen 16 en 17.15 uur in de bibliotheek aan het Sint Jorisplein meedenken over inhoud en invulling van het jeugd-filmhuis dat na de zomer van start gaat in de Hofzaal van het gemeentehuis. 

Het idee van dit jeugd-filmhuis komt van de jeugd zelf. Tijdens het participatietraject Jong Ridderkerk Denkt Mee van Stichting Open Limonade liet de jeugd weten een bioscoop en ontmoetingsplek te missen in Ridderkerk. De gemeente is daarop met de Bibliotheek AanZet Ridderkerk en Filmhuis Ridderkerk, onderdeel van Stichting Projectgroep GILDE Ridderkerk, om de tafel gegaan om plannen te smeden. Dat het jeugd-filmhuis er komt is nu zeker. Welke invulling er aan gegeven wordt is aan de Ridderkerkse kinderen en jongeren. 

Op maandag 13 juli ligt de rode loper uit en staat de popcorn klaar voor kinderen en jongeren vanaf 11 jaar die mee willen denken over de verdere invulling van het filmhuis. Het doel van de middag, die om 16 uur begint, is een voorlopige filmladder samen te stellen voor dit Ridderkerkse jeugd-filmhuis.

Aanmelden kan via info@openlimonade.nl. Als dank voor het meedenken, krijgen de deelnemers een bon voor een gratis filmbezoek in het filmhuis Ridderkerk.