Agenda

Meedoen met NLdoet

Wil jij best eens een dagje ergens meehelpen, ertoe doen en kennis maken met sociaalmaatschappelijke organisaties in Ridderkerk? Dat kan tijdens NLdoet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024. Tijdens deze grote vrijwilligersactie maken de organisaties er een leuke dag van en wordt iedereen uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken. Er zijn zowel praktische als sociale klussen, binnen of buiten.  

Heel Nederland doet mee, ook in Ridderkerk grijpen organisaties NLdoet aan om iets gezelligs voor de (buurt)bewoners te doen. Er is keuze uit diverse acties. Deelnemers maken zo op een leuke manier kennis met de organisatie en vrijwillige inzet.  

Ergens helpen

Wil jij tijdens NLdoet een dag(deel) praktisch aan de slag, ben je handig of wil je bewoners blij maken? Op vrijdag 15 maart kun je terecht bij de Pubquiz van Het Anker Bolnes of kwetsbare inwoners blij maken met een bezoek. Op zaterdag 16 maart kun je helpen met verven en het onderhoud van de Scouting, een moestuin maken bij Bij Bosshardt, pannenkoeken bakken en bingoën bij Reyerheem, timmeren en verven in de schooltuin Schaepmanschool en plaatsen van vleermuiskasten in het Waalbos. Present biedt op beide dagen klussen in huis of in de tuin aan bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of breng een bezoek aan een kwetsbare inwoner.

Meedoen is eenvoudig. Je kunt alleen meedoen, maar nog leuker is het om samen met iemand anders mee te doen. Bijvoorbeeld als groep vrienden, familie of bedrijf. Meld je aan op de website www.nldoet.nl en selecteer de klussen in Ridderkerk. 

Ook organisaties die nog activiteiten of klussen willen uitvoeren kunnen zich nog via de website aanmelden. Tot 31 januari a.s. is er ook een financiële bijdrage beschikbaar. 

Ertoe doen

NLdoet is een actie van het Oranjefonds. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken door ertoe te doen! Organisaties kunnen met deelname ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. Deelnemers ervaren dat het niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilligers zelf.

Voor meer informatie en advies over NLdoet in Ridderkerk kun je contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of via vrijwilligerswerk@facetridderkerk.nl. Ook voor ander zinvol en leuk vrijwilligerswerk kun je bij Facet terecht. Kijk op de vacaturebank vacaturebank.facetridderkerk.nl of bel voor een afspraak.