Agenda

Meepraten over de plannen van de gemeente voor 2019

Elk jaar stelt de gemeente een begroting op voor het komende jaar. De begroting gaat niet alleen over geld, maar ook over de plannen van de gemeente voor het komende jaar.

Voordat de gemeenteraadsleden over de begroting beslissen, willen zij graag horen wat inwoners en organisaties van de plannen vinden. Daarom organiseert de gemeenteraad de ‘Ontmoeting rond de begroting’.

Uw ideeën kunnen van invloed zijn op de plannen voor 2019. Tijdens de Ontmoeting rond de begroting kan iedereen die in Ridderkerk woont, werkt of actief is, direct met raadsleden van gedachten wisselen over de plannen van de gemeente voor het komende jaar.

Begrotingsmarkt ‘Ridderkerk verduurzaamt’

Duurzaamheid is een breed begrip. We streven er naar dat in een duurzame wereld mensen, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. Er zijn veel dingen die u kunt doen om duurzamer te leven. Zo kunt u bijvoorbeeld bewuster omgaan met energieverbruik/opwekking, afval scheiden, letten op wat u koopt en waar. Ook Ridderkerk verduurzaamt.

Bij de ‘Ontmoeting rond de begroting’ komt u in contact met een selectie van Ridderkerkse ondernemers en organisaties die op een of andere wijze bezig zijn Ridderkerk duurzamer te maken. Bovendien biedt het u de mogelijkheid om met het gemeentebestuur in gesprek te gaan over mogelijkheden om Ridderkerk nog meer te verduurzamen en over de andere plannen van de gemeente voor 2019.

Waar en wanneer

De ontmoeting rond de begroting wordt gehouden op donderdag 11 oktober 2018 van 20.00 tot 22.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Iedereen is welkom.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ontmoeting rond de begroting kunt u contact opnemen met de griffie van de gemeenteraad: M. Slingerland via m.slingerland@ ridderkerk.nl of (0180) 451 720.

Of kijk op www.ridderkerk.nl/ordb. De ontwerpbegroting 2019 is digitaal te vinden bij de vergaderstukken van de begrotingsraad op 8 november: www.ridderkerk.nl/vergaderstukken.