Agenda

Meereizen tijdens Kinderboekenweek

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek: het grootste kinderboekenfeest van Nederland. Dit jaar is het thema Reis mee! en staan voertuigen centraal. Op school, in de boekwinkels én natuurlijk ook bij de Bibliotheek AanZet. Want daar reis je mee naar de tofste activiteiten en door de mooiste boeken. Ga je mee?

Kom jij langs tijdens Ik ga op reis en neem mee…? Op woensdag 2 oktober van 14.30 tot 16.00 uur in Bibliotheek Ridderkerk Slikkerveer maak je een eigen voertuig, luister je naar een reisverhaal en kan je spelletjes doen. Reis jij mee? Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Meld je wel even aan!

Ontdek welke krachten jouw papieren vliegtuigje laten vliegen tijdens de Workshop Vliegen op woensdag 2 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in Bibliotheek Ridderkerk centrum. De workshop – geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar – wordt afgesloten met een drone-wedstrijd. Meld je nu aan, en… niet botsen hoor!

Verhalen, muziek en meer in De Verhalenmand. Reis jij mee met de mooiste verhalen op woensdag 9 oktober van 14.15 tot 15.15 uur in Bibliotheek Ridderkerk Bolnes? Geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Meld je nu aan en wie weet zien we jou met de boot, raket, luchtballon of step voorbij komen!

Ga aan de slag met Strawbees en maak je eigen toffe auto of raket met een écht motortje op woensdag 9 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Deze activiteit is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met welk voertuig ga jij op reis? Meld je snel aan!

Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma.

Win een ballonvaart!

De Bibliotheek AanZet laat haar leden stijgen tot grote hoogte. Figuurlijk én letterlijk. Want dit jaar maak je tijdens de Kinderboekenweek kans op een gave prijs: een ballonvaart voor 4 personen. Wil je hier kans op maken? Kom dan naar één van de feestelijke KBW-activiteiten en word lid van de bieb. Dit is tot je 18e helemaal gratis, dus schrijf je snel in. En misschien wil je vader of moeder ook wel lid worden? Spreid je kansen!

De Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is in 1955 bedacht door Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Zij hebben als missie om iedereen te laten lezen. Leesbevordering en het vergroten van het leesplezier bij kinderen is iets waar de Bibliotheek AanZet natuurlijk het hele jaar door aan werkt. En tijdens de Kinderboekenweek besteden we hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan. Want: “een kind dat niet leest, heeft het juiste boek nog niet gevonden”, aldus Aidan Chambers.