Agenda

Midzomer Picknick Concert in Electropark

Het Electropark te Slikkerveer gelegen aan de Oranjestraat is zaterdagavond 6 juli vanaf 18.00 uur het decor voor een mini-foodtruck festival, muzikaal omlijst door Orkest, Koor en Drumband van Harmonie Slikkerveer. De Harmonie, de organisator van dit evenement, wil daarmee Slikkerveer trakteren op een paar uurtjes gevarieerde muziek in combinatie met een hapje en een drankje.

Vanaf 18.00 uur is het park gratis toegankelijk voor publiek. Soep op wielen, beter bekend als “SOEPPY” serveert dan voor normale prijsjes soep uit eigen keuken, tosti’s, koffie en andere drankjes. Het Vietnamese Snackkarretje bakt heerlijke diverse soorten vers gemaakte loepia’s en als toetje is er ambachtelijk schepijs te koop bij Tuk Tuk IJs. Dit alles kan je lekker oppeuzelen aan de daar opgestelde picknick en sta tafels. Je mag natuurlijk ook zelf een stoel of een kleed meenemen. Iets na zes uur zal de drumband een muzikale rondgang maken door een deel van Slikkerveer om iedereen letterlijk en figuurlijk op te trommelen voor dit voor unieke midzomer picknickconcert.

De Harmonie heeft niet zonder reden voor het Electropark gekozen. Ooit was dit het mooiste park in de regio. Het in de jaren vijftig in opdracht van fa. W.Smit aangelegde park was vroeger vaak het decor voor muziekavonden uitgevoerd door o.a. de Harmonie, toen nog in de betonnen schelp/koepel. Ook in de Electrozaal die in dit park stond heeft de muziekvereniging vele concerten gegeven. In vroeger dagen was het heel normaal om buiten concerten te geven, compleet met een “Ververschingstent” en “Poffertjeskraam”.  Tegenwoordig noemen ze dit een “FoodtruckFestival”. De Slikkerveerse muziekvereniging is steevast van plan hier een traditie van te maken.

Vanaf ongeveer 19.00 uur zorgt de drumband voor de ritmische inbreng, het orkest komt met vele bekende melodieen, waaronder “The West Side Story”. Het popkoor zingt een aantal bekende popnummers en samen met het orkest wordt tegen 21.00 uur de finale, een “Abba Medley” uitgevoerd. Voor alle inwoners van Ridderkerk en met name die uit Slikkerveer is dit een niet te missen evenement in het park, dus neem gezellig de hele familie of buren mee. Per tafel kunnen minimaal achten personen zitten, genieten van wat lekkernijen onder het genot van een gezellig muziekje, wat wil een (Slikkerveers) mens nog meer.