Minder Mantelzorg-stress met Mindfulness

Karaat Mantelzorg organiseert een cursus Mindfulness voor mantelzorgers. Mindfulness is een aandachtstraining die stress en depressieve gevoelens kan verminderen. De cursus start op dinsdag 5 maart om 19.00 uur aan de Schoutstraat 5 en duurt zes weken. 

Mantelzorgers hebben vaak zorgen en verdriet over hun situatie. Mindfulness kan helpen daarmee om te gaan. Ook leert u af en toe stil te staan bij wat er is in plaats van maar door te gaan op de automatische piloot.  “Door op steeds meer momenten Mindful te zijn, zult u minder stress ervaren. Gedachten en gevoelens gaan u steeds minder opslokken en u leert om comfortabel te zijn met alles wat zich aandient. Doordat u bewuster in het leven staat, kunt u ook beter keuzes maken die echt bij u passen. En het mooist van allemaal is dat mindfulness u helpt om meer te genieten van het leven. Een vers kopje koffie dat u met aandacht opdrinkt, die warme douche, de wind die door uw haar waait, de wereld zit vol met kleine geluk ervaringen als u er aandacht voor heeft”, zegt mantelzorgconsulent Mineke Boon. Een deelneemster van de cursus Mindfulness vorig jaar vertelt: “Ik heb geleerd meer aandachtig te zijn in het heden. Piekeren over het verleden of zorgen maken over de toekomst maakte me vaak somber. Het maakt dat je voorbij gaat aan dat wat er nu is in je leven, het deed me vergeten te genieten. Nu denk ik regelmatig terug aan wat ik geleerd heb in de cursus en dat helpt me”.

De cursus wordt gegeven door docent John van der Sluis. John, geïnspireerd door het leven en zijn pelgrimage naar Santiago de Compostela, verdiepte zich verder in Mindfulness. Nuchter, speels, ongecompliceerd, liefdevol en met beide voeten op de grond inspireert hij mensen om wat vaker ‘aanwezig’ te zijn in het hier en nu. 

De bijeenkomsten vinden plaats op het kantoor van Karaat Mantelzorg aan de Schoutstraat 5 van 19.00 uur tot 21.00 uur op 5 maart, 12 en 19 maart en 2, 9, 16 april. De kosten voor deelname bedragen € 50,00 voor alle bijeenkomsten. Bij voldoende deelname, minimaal 8 deelnemers, zal de cursus plaatsvinden.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mineke Boon, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl. Bekijk www.karaatmantelzorg.nl voor meer informatie over Karaat Mantelzorg.